Öğrencilere 9 Ay Burs Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? 

Öğrencilere 9 Ay Burs Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? 

Yavruları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim-öğretim hayatına devam eden anne babalar, 9 ay süresince geri ödeme durumu olmadan karşılıksız bir şekilde burs alabilecek. 15 Ekim tarihinde başvuruları ile ilgili süreç başlayan bu burs avantajlarından haberi olmayan vatandaşlar açısından detaylar ve çok daha fazlası halimizde… 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Öğrencilere 9 Ay Burs Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin başında söyleyelim ki yarın sona erecek bu başvurular yapıldığında, koşulları taşıyan öğrenciler ayda 100 TL burs alabilecek. Ortaöğretim öğrencileri açısından 15 ile 30 Ekim 2021 tarihleri arasında başvuruları alınmıştı. Daha sonrasında ise 1 Kasım tarihinden itibaren da üniversite öğrencileri açısından başvuru süreci başlayacak işte detaylar…

 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim öğretim hayatına devam eden lise, ortaokul ile ilkokul öğrencilerinden ihtiyacı bulunan öğrencilere 9 ay devam edecek olan aylık 100 tl karşılıksız burs verilmesine karar verildi. 15 Ekim tarihinde başvurular alınmaya başlandı ve başvurular için yarın son gün! Açık Öğretim liseleri ile ortaokulları ve özel okullarda okuyan öğrencilere burs imkanı da faydalanamayacak. Geri ödemesiz bir şekilde öğrencilere verilecek olan bu burs avantajlarından faydalanabilmek amacı öğrencilerin başvuru tarihi içerisinde başvuru işlemlerini yapması gerekir.

9 Ay Karşılıksız Bursu Kimler Alabilir? 

 2021- 2022 eğitim öğretim yılı içerisinde ortaöğrenim ile yüksek öğretim öğrencilerine Vakıflar Genel Müdürlüğü, aylık şeklinde burs veriyor. Lise, ortaokul ile ilkokul öğrencileri; 9 ay süresince ayda 100 TL alabilecek. Üniversite öğrencileri ise 400 TL burs alabiliyor. Yabancı uyruklu öğrenci Yüksek Öğrenim bursu ise aylık 600 TL olarak açıklandı. Burslardan yalnızca devlet okullarında okuyan lise, ortaokul, ilkokul öğrencileri faydalanabilecek.

 Başvurular Nasıl Yapılır? 

 Başvurular genel itibariyle vgm.gov.tr internet adresi üzerinde yer alan başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması ile yapılır. Başvuru koşullarını yerine getirmeyen adaylarının ise yapmış oldukları başvurular geçersiz sayılacak.

 Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021-2022 Burs Başvuru Koşulları Nelerdir? 

·       Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak, 

·       Türkiye’deki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim hayatına devam etmek 

·       Aileden Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu alan bir başka öğrencinin olmaması

 Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuruları Nasıl Yapılır? 

 Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Milli Eğitim Bakanlığında eğitim hayatına devam eden öğrencilere 9 ay boyunca karşılıksız bir şekilde aylık 100 tl olacak şekilde vereceği burstan faydalanmak isteyen öğrenciler, öncelikli olarak başvuru formunu eksiksiz bir şekilde yukarıda verilen internet adresine erişebilir. Öğrencileri  karşılarına ekranda TC kimlik no başta olmak üzere isimleri, soyisimleri, baba isimleri, doğum tarihleri ile güvenlik kodu bölümleri gelecek ve adayların bu bölümleri eksiksiz bir şekilde doldurması gerekir.

 İkinci Aşamada ise adaylar, ortaöğretim burs başvuru formunu doldurmalıdır.

·       Öğrenciye ait nüfus bilgileri, 

·       Öğrenciye ait aile bilgileri, 

·       Öğrenciye ait okul bilgileri, 

·       Öğrenciye ait başvuru ve iletişim bilgileri,

 Başvuru şartlarını Taşıyan öğrencilerin, 15 Ekim tarihinden 30 Ekim tarihine kadar burs başvurularını yapmaları gerekir. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP