2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, KYK Burs Şartları Nelerdir? 

2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, KYK Burs Şartları Nelerdir? 

Üniversite sınavına girdikten sonra bu sınavı kazanan ve herhangi bir programa gelirsen öğrenciler arasında son zamanlarda KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs koşulları nelerdir? Şeklinde sorular arama motorlarında sormaya devam ediliyor. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, KYK Burs Şartları Nelerdir? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle de şehir dışında üniversite okuyacak öğrenciler açısından adeta kaçırılmaz avantaj olan KYK burs kredi başvuru tarihleri öğrenciler ve velileri tarafından oldukça önem arz ediyor. KYK burs başvurularının kasım ayı içerisinde alınacağı tahmin edilirken, öğrencilerin gözü kulağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları çevrildi. Geri ödemeli ve geri ödemesiz olacak şekilde iki biçimde öğrencilere verilecek KYK burs başvurusu ne zaman? 2021 KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizin detayında…

YKS ek tercih neticelerini kamuoyu ile paylaşılmasının sonrasında KYK burs ve kredi başvuruları ile alakalı tarih araştırması devam ediyor. Kredi ve yurtlar Kurumu’ndan gelecek olan son dakika açıklaması ile KYK başvuruları E-Devlet uygulaması üzerinden yapılacak ve e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek olan kredi ve burs başvurusu ile ilgili önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri faydalanabiliyor.

 2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? KYK Burs Başvuru Şartları Nelerdir? 

Öğrenciler arasında KYK burs başvuru tarihleri merak içerisinde bekleniyor. 2021 ile 2022 eğitim öğretim senesi içerisinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir programa girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir Yükseköğretim programında devam eden ara sınıf öğrencileri ile yurtdışında öğrenim hayatına devam eden Türk vatandaşlarının KYK burs ve kredi başvuruları henüz açıklanmış değil. KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacağı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak.

 KYK Burs Başvurusu Nereden Ve Nasıl Yapılıyor? 

 KYK burs başvuruları KYK burs başvuru ekranı açıldıktan sonra e-devlet uygulaması üzerinden gerekli bilgiler girilmek suretiyle başvuru işlemleri yapılabilir.

 KYK Burs Ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır? 

 Yapılan işlemler, E-Devlet uygulaması üzerinden alınır. E-devlet şifresi bulunan öğrencilerin 2 TL karşılığında PTT’den e-devlet şifreleri almaları mümkündür. Daha sonrasında ise TC kimlik numarası ile e-devlet şifresi kullanılmak suretiyle e-devlet uygulamasına giriş yapılır ve daha sonrasında ise öğrencilerden ekonomik, eğitim ve sosyal durumlarına ilişkin bilgiler talep edilir ve bu bilgiler, Kamu kurumlarından alınmış olan veriler ile karşılaştırılarak onay verilir.

 KYK Bursunu Kimler Alabilir? 

 Başvuru esnasında  öğrencilerden eğitim, sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin çeşitli bilgiler talep edilir ve daha sonrasında ise bu bilgiler, kamu kurumlarından alınacak olan diğer bilgileri ile karşılaştırılarak teyit edilir. Yapılan değerlendirme esnasında bütçe durumlarına göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilir ve durumu mevzuata uygun diğer bütün öğrencilere öğrenim kredisi verilir.

 Burstan Faydalanamayacak Öğrenciler 

·       Kurumdan öğrenim kredisi ve burs alan öğrenciler,

·       Kurumdan daha önce öğrenim kredisi ya da buz almış olan öğrenciler,

·       Yabancı uyruklu öğrenciler,

·       2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 10. Maddesi gereğince burs verilmekte olan öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı kanunun 2. maddesi bağlamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, 

·       Askeri okul ile Polis Akademisi öğrencileri, 

·       Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

·       Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, 

·       Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, 

·       Burs yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burs alamazlar, başvuru yapsalar dahi başvuruları geçersiz sayılacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP