Malulen Emekliliğin Şartları Nelerdir?

Malulen Emekliliğin Şartları Nelerdir?

Malulen emekli olabilmek amacıyla müracaat gerçekleştirilecekse bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekir.   Malulen emekli olan vatandaşlara verilen aylık tutarı 1700 TL dir. Malulen emekli olmak isteyen vatandaşlar, müracaatlarını gerçekleştirip bu müracaatların kabul görmesi durumunda malulen emeklilik maaşımı her ay düzenli bir şekilde almaya başlayabilir.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Malulen Emekliliğin Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malulen Emekliler Ayda Ne Kadar Maaş Alır?

 Malulen emekli olan vatandaşlar da tıpkı diğer emekli vatandaşlar gibi her yıl 2 defa (Ocak ve Temmuz zamları) zam alır. Zam miktarları ise enflasyon rakamlarına ve ekonomik duruma bağlı bir şekilde değişiklik gösterebilir. En son yapılan seyyanen 100 TL zam olup toplam emeklilik ya rakamlarını eklenmiştir. Malulen emeklilik maaşının güncel miktarı ise günümüzde 1700 TL dir.

 Malulen Emekli Olabilmek İçin Hangi Şartları Taşımak Gerekir?

 

Malulen emekli olmak amacıyla öncelikli olarak sağlık kuruluşlarından heyet yani kurulu raporunun olması gerekir. Bu raporda Yüzde 60 oranında iş göremez durumda olunduğunun Malulen emeklilik için müracaatta bulunacak vatandaşların daha öncesinde sigortalarının ödenmesi gerekir. Totalde 10 yıldan daha az prim ödemesi gerçekleştirilmesi durumunda malulen emekli olması mümkün değildir.

Emekli olabilmek amacıyla gerekli olan prim gün sayısı ise 1800 olarak hesaplanmıştır.

BAĞ-KUR’LU olan vatandaşların prim borçlarının bulunması halinde ise öncelikli olarak borçlarının tamamını ödemeleri gerekecektir. Ödeme işlemleri sağlandıktan sonra malulen emeklilik müracaatı yapılabilir. Ödeme yapılmadığı takdirde başvuru işlemleri geçerli sayılmayacaktır.

Gerekli bütün şartların yerine getirilmesi halinde başvuru işlemleri başlatılacaktır ve daha sonrasında ise değerlendirme süreci başlayacaktır.

 Malulen Emeklilik Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

 Haber’in başında da belirtildiği gibi malulen emekli olabilmek amacıyla öncelikli olarak vatandaşın, sağlık kuruluşlarından Yüzde 60 ve daha üzerinde iş göremez olduğuna dair sağlık raporu alması gerekir. Sağlık raporu ise kamu ya da özel hastanelerde alınabilir. SGK ile anlaşma gerçekleştirmiş bütün hastanelere gitmek suretiyle malulen emekli olabilmek amacıyla gerekli olan rapor talebinde bulunmak mümkündür.

Malulen emeklilik başvurusunun yapılabilmesi için ikinci etapta ise başvuru talep formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir.

Kamu kurumlarında çalışan vatandaşlar açısından ek bir şekilde talep edilecek belge sevk belgesi olarak bilinir. Özel sektör çalışanlarından böyle bir belge istenmez.

Talep edilen belgelerin başvuru esnasında götürülmesi gerekir. Müracaat esnasında gerekli koşulların yerine getirilip evrakların eksiksiz bir şekilde götürülmesi durumunda malulen emeklilik müracaatı kabul edilecektir. Belgelerde herhangi bir eksik olursa başvuru süreci tamamlanamaz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP