Milyonlar düğün dernek etti! 42-44-46-49 yaşında en az 7500 TL maaşla emekli olabilirsiniz! Varsın EYT olmasın!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Milyonlar düğün dernek etti! 42-44-46-49 yaşında en az 7500 TL maaşla emekli olabilirsiniz! Varsın EYT olmasın!

Milyonlar düğün dernek etti! 42-44-46-49 yaşında en az 7500 TL maaşla emekli olabilirsiniz! Varsın EYT olmasın!

ABONE OL
23 Nisan 2023 21:18
Milyonlar düğün dernek etti! 42-44-46-49 yaşında en az 7500 TL maaşla emekli olabilirsiniz! Varsın EYT olmasın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Varsın EYT olmasın! Milyonlar düğün dernek etti! 42-44-46-49 yaşında en az 7500 TL maaşla emekli olabilirsiniz! Emeklilik hayali kuran birçok Türk vatandaşı için yeni bir fırsat doğdu. SGK’nın açıkladığı yeni formül ile 42, 44, 46 ve 49 yaşları arasındaki çalışanlar, en az 7500 TL maaşla erken emekli olabilecekler. Bu gelişme, EYT tartışmalarını bir kenara bırakarak birçok çalışanın yüzünü güldürdü. Hastalık sebebiyle erken emekli olan vatandaşlar ise bu fırsattan yararlanamayacaklar, ancak malulen emeklilik hakkı devam ediyor.

Erken Emeklilik Hakkı

Türkiye’de çalışanlar, birçok nedenle erken emekli olabiliyorlar. Bu nedenlerin başında ise hastalık geliyor. Sağlık sorunları yaşayan çalışanlar, yaşlarına bakılmaksızın erken emeklilik hakkına sahipler. Özellikle malulen emekli olmak isteyenler için SGK Sağlık Kurulu’ndan onay alınması gerekiyor. Bu onayın ardından çalışanlar, SGK tarafından malulen emekli olabiliyorlar.

SGK’nın Yeni Formülü

SGK, erken emeklilik hakkı için yeni bir formül açıkladı. Buna göre, 42, 44, 46 ve 49 yaşları arasındaki çalışanlar, en az 7500 TL maaşla erken emekli olabilecekler. Bu çalışanların emeklilik hakkından yararlanabilmeleri için ise en az 25 yıl sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Ayrıca, bu çalışanların emekli olmak istedikleri tarih itibariyle prim ödeme gün sayıları da belirli bir seviyede olmalı.

Malulen Emeklilik Hakkı

Malulen emeklilik hakkı ise hastalık sebebiyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlara tanınan özel bir hak. Bu hak, çalışanların sağlık kurumlarından alacakları raporla belirleniyor. Raporun SGK tarafından onaylanması sonrasında, hastalık sebebiyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlar, malulen emekli olabiliyorlar. Bu emeklilik hakkından yararlanmak isteyen vatandaşlar, sağlık kurumlarından alacakları raporu SGK’ya sunarak işlemlerine başlayabilirler.

Emeklilik Maaşı Hesaplama

Emekli olacak çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de emekli maaşı hesaplaması. SGK tarafından belirlenen formüle göre, emekli maaşı hesaplanıyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP