DOLAR

32,5207

-0.08%
EURO

35,0044

0.41%
ALTIN(gr)

2.430,68

0,33%
BİST 100

%
Talimat Verildi: EYT, 3600 Ek Gösterge, Emekli Maaşı, Asgari Ücret Çalışmalarına Başlanacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Talimat Verildi: EYT, 3600 Ek Gösterge, Emekli Maaşı, Asgari Ücret Çalışmalarına Başlanacak!

Talimat Verildi: EYT, 3600 Ek Gösterge, Emekli Maaşı, Asgari Ücret Çalışmalarına Başlanacak!

Çiftçi girdilerinin azaltılmasından emeklilikte yaşa takılanlara, emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarından asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına kadar pek çok çalışmanın hazırlanması açısından ilgili bakanlıklara talimat verildi. Çalışmalar, öncelikli olarak kabineye sunulacak daha sonrasında ise bütçe planlarına uygun olması halinde hayata geçirilmesi açısından gerekli adımlar atılacak.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Talimat Verildi: EYT, 3600 Ek Gösterge, Emekli Maaşı, Asgari Ücret Çalışmalarına Başlanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, uzun bir zamandır toplumdan gelen taleplere kulak verdi ve dar gelirli ile dezavantajlı gruplar hususunda, ilgili bakanlıklara çalışma yapılması ile ilgili talimat verildi.  Emekli maaşlarından asgari ücret zamların kadar, emeklilikte yaşa takılanlardan çiftçinin desteklemesine kadar 5 kritik çalışma masa gelecek ve çalışmaların sonucu ise 2022 senesinin başından itibaren netlik kazanacak. Edilen son dakika haberine göre, ekonomideki problemler sebebiyle sorun yaşayan vatandaşlarla alakalı olarak, gelen talepler değerlendirilmeye başlandı ve bu hususlar, ilgili bakanlıklara zimmetlendi. Bir gazetede yer alan habere göre, bütün bunlarla alakalı olarak ortaya çıkacak maliyetler hesaplanacak, çalışmalar öncelikli olarak kabineye sunulacak ve daha sonrasında ise bütçeye uygun bulunması durumunda ise hayata geçirilmesi açısından tek tek adımlar atılacak.

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT)

 Masaya gelecek çalışmalar arasında öncelikli olarak emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hususun ele alınacağı açıklandı. ‘ara formül’ şeklinde olduğu ve yalnızca mağduriyeti belli oranda gidereceği açıklandı. Buna göre, yalnızca bir defaya mahsus olmak şartı ile, sigorta prim gün sayısını doldurduktan sonra emekli olmak amacıyla gerekli yaş süresini bekleyen vatandaşlar açısından bir çalışma yapılması bekleniyor.

  3600 Ek Gösterge İle Asgari Ücret Zam Çalışmaları

 Devlet memurlarının büyük bir bölümünün yakından bekledikleri 3600 ek göstergenin de yine aynı şekilde bu çalışma arasında olduğu söyleniyor. Bir başka husus başlığının ise asgari ücrete yapılacak zam oranının tespit edilmesi için önümüzdeki aydan itibaren asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalara başlaması bekleniyor.

 Emekli Maaşlarına Zam

 Bir başka çalışmanın ise emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile alakalı olduğu söylendi. Bu iki hususta belirlenecek olan zam oranlarını dışında çıkarabileceği de öne sürülüyor.

Çiftçiliğin Girdi Maliyetlerinin Azaltılması Çalışmaları

 Çalışma ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kurmayları ile yapmış olduğu toplantılarda ve özellikle dezavantajlı gruplara yönelik yeni çalışmaların yapılması gerektiği ile ilgili konu başlıklarının bu toplantılarda açıklandıktan sonra ilgili bakanlıklara ön çalışma yapmaları amacıyla talimat verildiği belirlendi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP