DOLAR

32,2839

0.03%
EURO

34,6977

-0.13%
ALTIN(gr)

2.398,85

-0,05%
BİST 100

%
Shıba Inu İle Dogecoin Cephesi’nde Yaşananlar!   

Shıba Inu İle Dogecoin Cephesi’nde Yaşananlar!  

Tesla Ceo’su, ünlü milyarder Elon Musk’un köpeğinin cinsinden esinlenerek ‘şaka’ amacıyla piyasaya sürülen ve daha sonrasında ise Elon Musk’un atmış olduğu bir tweetten hemen sonra bir ay içerisinde 12 katına kadar değer kazanan Shıba Inu, bir başka köpek coini olan ve Elon Musk’un spekülasyonları sebebiyle büyük dalgalanmalara maruz kalan Dogecoin ile kıyasıya rekabet devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Shıba Inu İle Dogecoin Cephesi’nde Yaşananlar!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün Kripto Paralar Arasında İşlem Hacmi Açısından İlk 10. Sıraya Giren İki Köpekli Şaka Coinleri Arasında Kıyasıya Rekabet Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta sonuna doğru rekor üstüne rekor kıran Shıba Inu, son 24 saat içerisinde değer kaybı yaşarken, ezeli rakibi ise hafta içinde son ayların en yüksek rakamlarına ulaşmayı başardı. Perşembe gününden itibaren, Coinbase’de dogecoin değeri, 0, 335 dolar seviyesine yükselerek 2 ayın en yüksek rakamlarına, Shıba Inu ise 0,00008616 dolar ile bütün zamanların en yüksek rakamlarına ulaşmayı başardı.

‘Şaka coini’ olarak nitelendirilen, köpek temalı iki kripto para biriminin arasında meydana gelen bu kıyasıya mücadelenin devam etmesi sebebiyle de Bitcoin’ deki kısmi düşüşe paralel bir şekilde bugün SHIB, %15 oranında değer kaybı ile 0,0000620 dolar civarına gerilerken, Doge ise ciddi bir değer kaybı ile 0,258796 seviyesinde alım satım işlemlerini yapmaya devam ediyor.

 Dogecoin İle Shıba Inu Trend Listesinde İlk 10’a Girdiler

‘Dogecoin katili’ olarak da tanınan ve son 1 ay içerisinde meydana getirmiş olduğu büyük kazanç farklarıyla dikkatleri üzerine çeken şaka para birimi, bu ay piyasaya değerine göre en büyük 10 kripto para birimi arasına girmeye başladı. Shiba ınu ile dogecoin, bu gelişmelerin sonrasında dünyanın en büyük kripto para birimleri arasında 9 ve 10. Sıradaki yerlerini aldı.

 Fakat bu iki şakacı coindeki bu havaya rağmen yatırımcılar, dogecoinin geçen sene meydana gelen akibeti sebebiyle oldukça endişe duyuyor. 2020 senesinin Kasım ile 2021 senesinin Mayıs ayları arasında Tesla Ceo’su Elon Musk bir tweet atmışlar ve bu tweet sayesinde büyük bir performans göstermeyi başaran dogecoin, Elon Musk’un katılmış olduğu bir televizyon programının sonrasında Tepetaklak olmuştu ve buradaki düşüş, Bitcoin dahil olmak üzere bütün kripto para birimlerine paralel bir şekilde gelişmişti.

 Üçüncü Çeyrekte Dogecoin’in İşlem Hacmi Küçüldü

Kripto para piyasası Robin Hood’un bildirmiş olduğu bilgilere göre, şirket;  dogecoin üzerinden 3. çeyrek zaman dilimi içerisinde 51 milyon dolarlık bir kripto işlem geliri elde etmeyi başardı. Bu gelir, dogecoin mayıs ayı içerisinde rekor kırmış olduğu dönemi de içinde barındıran isimli çeyrekte 233 milyon dolarlık bir seviyede işlem gerçekleşmişti.

 Dogecoin işlemleri, o dönem içerisinde Robin Hood’un toplam gelirlerinin neredeyse 1 / 3’ünü meydana getiriyordu. Bu gelirin ise üçüncü çeyrekte Shıb’ı yalnızca %8 olarak kayıtlara geçti. Bu, dogecoin açısından çok büyük bir işlem düşüşü manasına geliyor. Kripto para yatırımcıları ise aynı akıbetin, SHIBA INU  BAŞINA da  gelmesi konusunda oldukça endişeli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP