Çalışanlara Müjde, Çifte Zam Gelecek! İşte Detaylar

Çalışanlara Müjde, Çifte Zam Gelecek! İşte Detaylar

Kıdem tazminatının üst ve alt limitleri, asgari ücret ile memur maaşlarına endeksli bir şekilde hesaplanıyor. Alt limit, asgari ücretteki artış oranlarına göre artarken, üst limit ise yani tavan memur maaşına gerçekleştirilen zam oranlarına paralel bir şekilde artış gösteriyor. Ocak ayı içerisinde her iki tarife de artacak. Buna göre çalışan vatandaşların, alacakları tazminatlarda da hatırı sayılır bir artış olması bekleniyor. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Çalışanlara Müjde, Çifte Zam Gelecek! İşte Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıdem tazminatı: Çalışan vatandaşların, emeklilik ile ilgili hesaplamaları yapılırken, askerlik açısından gün sayanların ve evlilik gerçekleştirdikten sonra bir sene içerisinde işten ayrılacak durumda olan kadınların en çok merak ettikleri konuların başında geliyor. Aynı işyerinde bir seneden çok çalışması bulunan vatandaşlar, kanunlarla açıklanan kriterleri yerine getirdiğinde en son almış oldukları aylık brüt ücret rakamlarına göre kıdem tazminatına hak kazanır.

 Aralık’ta Başlayacak!

Tazminatım alt sınırı sene içerisinde 1 defa ve üst sınırı ise 2 defa değişikliğe uğruyor. Alt limiti asgari ücret belirlerken, asgari ücret 1 Ocak 2021  tarihi itibari ile yüzde 21.56’lık bir artış ile brüt 3577 TL’ye (net tutar ise 2 bin 825 TL) çıkmıştı. Yani en düşük tazminat rakamlarında bu tutar göz önüne alınıyor. Asgari ücret görüşmelerinin tarihi belli olmasa da aralık ayı içerisinde başlaması öngörülüyor.

 8 Milyon Vatandaşı Yakından İlgileniyor

Bir gazetede yer alan habere göre; yaklaşık 8 milyon vatandaş, Türkiye’de şu anda asgari ücretle çalışıyor. Çalışan vatandaşların en büyük beklentileri asgari ücrette ciddi manada artış olması yönünde. Siyasiler de asgari ücretlilerin bu beklentilerini destekler nitelikte açıklamalarda bulunuyor.

 AK Parti Genel Başkanı Mehmet Özhaseki, bir televizyon programında; Yurttaşların, asgari ücretin yetersiz olması sebebiyle sanayideki işlere yönelmediğini açıklayarak, “O zaman biraz artış yapılması gerekir. Ciddi bir artış olacağını zannediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Asgari Ücrete Yüzde 20’nin Üzerinde Zam Yapılması Düşüncesi Hakim

 Asgari ücrette net artışın aralık ayı sonunda belli olması bekleniyor. Fakat genel beklenti 3500 TL civarında bir rakamda yoğunlaşmış durumda. Bu sebeple de yüzde 25’lik bir zam olacağı anlamı ortaya çıkıyor. Böyle olması durumunda ise brüt asgari ücret 4520 TL’ye varacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP