DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Borsa İstanbul’da O Hisseler Tavan Yaptı Ve Yatırımcısını Sevindirdi!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa İstanbul’da O Hisseler Tavan Yaptı Ve Yatırımcısını Sevindirdi!

Borsa İstanbul’da O Hisseler Tavan Yaptı Ve Yatırımcısını Sevindirdi!

Pekçok değişik sektörden birçok farklı hisse Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Bugün ise tavan yapan hisseler, yatırımcısını sevindirdi. Bugün borsa İstanbul'da tavan yapan hisseler hangileri? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Borsa İstanbul’da O Hisseler Tavan Yaptı Ve Yatırımcısını Sevindirdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart tarihinden itibaren 1571 puana çıkarak en yüksek sevgiyi gören Borsa İstanbul, 6 Ekim tarihinde 1371 puana gerilemesinin sonrasında 20 işlem yönünün yalnızca 3. gününde düşüş yaşadı. 2020 senesinin Aralık ayının sonrası ise en uzun yükseliş dönemini yaşıyor. TL’nin dolar karşısında daha da gerilediği, 10 senelik faiz tarafında yükseliş meydana geldiği dönem içerisinde borsanın yükselmesi ile dolar bazında düşük seviyede bulunması, faiz indirimi ile küresel tarafta endekslerin ise güçlü olmasının etkisi oldukça büyüktür.

 İlk yarıda hisse açısından bakıldığında en çok değer artırımı Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, İttifak Holding AŞ, Adese alışveriş merkezleri Ticaret AŞ, en çok düşük yaşayanlar ise Başkent Doğalgaz dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Kartal yenilenebilir enerji üretim AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Can 2 termik Aş, Kelebek Mobilya AŞ oldu.

  Borsa İstanbul‘da bugün harika bir performans sergileyen endekslerin başında Ulaştırma geliyor. Bugün endeks %6 primli işlemi yaparken, senelik getirisi ise 24’e vardı. 2020 senesinin eylül ayı içerisinde yüksek oynaklık belirtilerini gösteren Borsa İstanbul, Bu yıl %35 primli oldu. Senenin ilk yarısında ise sert bir düşüş yaşayan Borsa İstanbul, Holding yatırımlar, bu haftaki yükselişiyle senelik kaybını sildi. Borsa İstanbul Gayrimenkul Yatırım ortaklıkları ile Borsa İstanbul Hizmet de yine aynı şekilde bugünün en iyileri arasındaki yerini korurken, günün ilk yarısında ise bütün endeksler yeşile boyandı. Son saat itibariyle borsada toplam işlem hacmi ise 18 milyar olarak gerçekleşti.

 Hisseleri Tavan Yapan İlk Şirket İttifak Holding AŞ

 Kısaca İttifak Holding hakkında:

İttifak Holding AŞ, değişik endüstri piyasalarında çalışmalarını devam ettiren Türkiye merkezli bir holding şirketidir. Firma, öncelikli olarak 4 endüstri dalında aktif bir şekilde rol alıyor: imalat operasyonları, inşaat operasyonları, perakende operasyonları ve hizmet ticaret organizasyonu. Perakende operasyonları, iştiraki bulunan Vito Kuyumculuk ticaret anonim şirketi tarafından yürütülüyor. Şirketin imalat operasyonları ise iştirakleri aracılığı ile irmik, makarna, et ve süt ürünleri üretmekte ve değişik ölçme sistemleri ile tarım makineleri ve makineleri imal ediyor. Şirketini inşaat faaliyetleri arasında ise iştirak olanlar, alışveriş merkezleri, toplu konut projeleri ile bu projelerin yapımı inşaatı ve müteahhitlik işleri ile uğraşan inşaat mühendislik maden Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aracılığı ile yürütülüyor.

 Hisseleri tavan yapan bir başka şirket Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ

 Prysmian Kablo Ve Sistemleri AŞ Hakkında Kısaca:

Türk prysmian kablo ve sistemleri Anonim Şirketi, Türkiye merkezli faaliyet gösteren bir enerji ve telekomünikasyon kabloları ile iletkenliği ve aparatları ve bunların türevleri ile aksesuarlarının imalatçısı ve tedarikçisidir. Bu firma, yeraltı ve hava uygulamaları açısından çok yüksek sıcaklıklara, kimyasal maddeler ve nükleer radyasyon udentify çok yüksekten çok düşük voltajla kadar çeşitli aksesuarları olan elektrik kabloları öğretiyor. Kamu hizmetleri ve ticari bina endüstrileri açısından yalıtımlı kablolar ile enerji kabloları, kauçuklu yeraltı kablolar, asansör ve havaalanı pist kabloları gibi enerji iletimi ve dağıtımı kabloları sürüyor.

 Borsa İstanbul’da hisseleri tavan yapan 3’üncü şirket Balatacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Balat AŞ Hakkında Kısaca:

 1988 senesinde Türkiye’de kurulmuştur. Balata üretimi ile ticaretini gerçekleştiren, halka açık, çok ortaklı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun denetime tabi bir firmadır. Şirket, İzmir ile Kemalpaşa organize sanayi bölgesinde 1991 ile 2018 seneleri arasında kendisine ait olan 5300 metrekare kapalı alan kurulu tesislerinde yıllık 3 gün sonra üretim yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP