SGK’lıların Dikkatine! Erken Emekli Olup Ödemelerinizi Anında Alabilirsiniz 

SGK’lıların Dikkatine! Erken Emekli Olup Ödemelerinizi Anında Alabilirsiniz 

Uzun zamandır emekli olmanın hayalini kuran vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren sürpriz bir gelişme yaşandı. SGK girişi bu tarihten önce olan vatandaşlar, bu habere dikkat etsin!  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
SGK’lıların Dikkatine! Erken Emekli Olup Ödemelerinizi Anında Alabilirsiniz 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK‘lı bir şekilde çalışan vatandaşlar bu habere dikkat etsin! Erkenden emekli olup ödemelerinizi anında almanız mümkün! Uzunca bir zamandır emekli olabilmek amacıyla ayarları kuran vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren sürpriz bir gelişme yaşandı. SGK girişi, eğer bu tarihten önce ise o zaman bu habere kesinlikle dikkat etmelisiniz. SGK girişiniz bu tarihten önce ise bu habere dikkat! Emekli olabildiğiniz gibi anında ödeme alabilme şansını da yakalayabilirsiniz. Milyonlarca SGK çalışanı yurttaşlar, uzun zaman boyunca emekli olmanın hayallerini kuruyor. Herkesin hayali bir arasında ise ilk sırada erken emeklilik geliyor. Erken emeklilik için bazı formüller masada. Özellikle de SGK girişi erken emeklilik açısından çok önemli bir faktördür. Erken emekli olabilmek amacıyla gerekli şartlar nelerdir? SGK erken emeklilik konusundaki defterler ve çok daha fazlası haberimizde…

 Hangi Şartlarda Erken Emeklilik Mümkündür? 

8 Eylül 1999 senesinden önce sigorta girişi bulunan vatandaşlara erken emeklilik fırsatı tanıyor. Söz konusu bu tarih öncesinde SGK girişi yapılmış ise ve 15 yıllık sigorta süresi tamamlanmış ise 3600 gün prim sayısı tamamlanmış olması durumunda erken emeklilik hakkı elde edilebiliyor. 31 Aralık 2011 tarihinden önce sigorta girişi bulunan vatandaşlar ile 3600 prim gün sayısını yani 15 yıllık sigortalılık süresini tamamlayan vatandaşlar, erken emekli olabilir. Söz konusu bu süreler kanuna uygun bir şekilde yerine getirilmiş ise erken emeklilik erkekler için 54 ve kadınlar için ise 50 yaş olmaktadır.

 Hangi Koşullar Sağlanırsa 3600 Günden Emekli Olunabilir? 

 3600 gün üzerinden emekli olma koşulları açısından sigorta girişinin 2011 ve 1999 senesinden önce olması gerekir. Bu tarihten önce sigorta girişi bulunan vatandaşların erken emekli olabilme şansları daha fazladır. Bundan dolayı 2011 senesinin sonrasında sigorta girişi bulunan vatandaşların erken emeklilik için başvuruda bulunulmasına gerek kalmıyor. Söz konusu bu koşullara göre erken emeklilik mümkün olabilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP