DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Ayçiçek Yağına Bir Zam Daha Görünüyor!

Ayçiçek Yağına Bir Zam Daha Görünüyor!

Son zamanlarda ayçiçek yağına üst üste gelen zam haberleri, vatandaşı artık bıktırdı. Bir gün gördüğü bir ayçiçek yağı etiket fiyatını bir gün sonra göremeyen vatandaşlar, ne yapacaklarını şaşırmış durumda. 85 ile 100 TL arasında satılmakta olan 5 litrelik ayçiçek yağında bir fiyat artışı daha öngörülüyor. Tüketici Konfederasyonu başkanı Aydın Ağaoğlu’ nun belirtmiş olduğu bilgilere göre; satış fiyatları en az 100 ile 117 TL arasında değişecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Ayçiçek Yağına Bir Zam Daha Görünüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zincir marketler, yedikleri cezanın faturasını vatandaşa mı ödetecek? 

 Tüketici Konfederasyonu başkanı Aydın Ağaoğlu, toplamda 2.7 milyar gibi devasa bir rakama ulaşan zincir marketlere kesilen cezanın sonrasında vatandaşlardan gelen şikayetlerin arttığını dile getirdi. Başkan Ağaoğlu, “Zincir marketlere kartel oluşturdukları için 2.7 milyar TL’lik bir ceza kesildi. Vatandaş,” bu cezayı acaba bizden mi çıkaracaklar? “sorusunun cevabını kara kara düşünüyor.

 Ayçiçek Yağı Fiyatları Nereye?

 Başkan Ağaoğlu: ‘’Vatandaşlar, marketlerin etiket değiştirme hızına yetişemiyor. Şimdi bir market yetkilisinden öğrenmiş olduğumuz bilgilere göre ayçiçek yağının geliş fiyatı 94 TL satış fiyatı ise en az 105 ile 110 TL arasında değişiyor.’’ Dedi

 Trakyabirlik: Ayçiçek yağı fiyatının artması pandemi ile alakalı bir durum

Bütün zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatlarının bu kadar yükselmesi tartışılırken, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çelen, yapmış olduğu Bir açıklamada; geçtiğimiz birkaç gün içerisinde fiyat artışları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Son zamanlarda artış gösteren fiyatların koronavirüsü pandemisi ile alakalı olduğunu dile getiren Çelen, “pandemi süreci, özellikle tarımsal ürün fiyatları başta olmak üzere bütün emtialar ile beraber çok ciddi artışları da beraberinde getirdi” dedi.

 2019 senesi içerisinde 340 dolara tedarik edilen ürün, bugün yaklaşık olarak 800 dolar seviyesine çekmiş bulunmakta. Bunun pandemi sürecinin son bulması ile beraber bir miktar normal iyileşmesini bekliyoruz. Bu arada en temel konu ise çiftçi maliyetlerinin yükselmesine bağlı bir şekilde meydana gelen ve başta ayçiçek yağı olmak üzere pek çok gıda kaleminde fahiş fiyatların uygulanmasıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP