Çalışma Bakanı Açıkladı: Asgari Ücret 3700 TL Mi Olacak?

Çalışma Bakanı Açıkladı: Asgari Ücret 3700 TL Mi Olacak?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haber... Türkiye'de 8 milyon asgari ücretli var ve 5.5 milyon memur ile memur emeklisinin maaşlarına başta olmak üzere ikramiyelerini artıracak çalışmalar başladı. Asgari ücret açısından ülke genelinde araştırmalar yapılıyor. Milyonlarca memurun merakla beklediği 3600 ek gösterge ile alakalı olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, müjdeli haberi verdi. İşte detaylar ve çok daha fazlası haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Çalışma Bakanı Açıkladı: Asgari Ücret 3700 TL Mi Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda bakanlığının 2022 senesi bütçesine ait yapmış olduğu sunumda, geniş bir kesimin merak içerisinde beklemiş olduğu hususlara değindi. Öncelikli olarak asgari ücret hususuna dikkat çeken Bilgin, “asgari ücret ile alakalı herkesin yaptığı hesaplar var. Enflasyon rakamları karşısında çalışanlarımızın emeklerini koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi fikri ile hareket ediyoruz. Bu nedenle Türkiye genelinde bir araştırma yaptırıyorum.” dedi. 

 Asgari Ücret, Beklentileri Ortaya Koyacak! 

 Çalışma Bakanı, konu ile ilgili açıklamasının devamında yaklaşık olarak 2500 muhtelif sektörde faaliyet gösteren, Değişik düzeylerde yani küçük, orta ve büyük işletmelerde faaliyet gösteren işçileri, işverenleri, profesyonel yöneticileri bir de konuyla doğrudan doğruya ilgisi bulunmayan esnaf gibi başka mesleklerden insanları bağlayan bir araştırma ile toplumun beklentilerini, temennilerini ve mümkün olabileni ortaya koymaya çalışan bir araştırma yaptıklarını söyledi.

 Asgari Ücret Rahatlama Sağlayacak 

 Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan araştırmanın yalnızca anket çalışması olmadığını dile getiren Bilgin, daha da derinlemesine bir çalışmayla bunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu bizim için kamuoyu beklentisi başta olmak üzere kamuoyu algısını gösterme biçiminde bir çalışma olacak. İşçilerimizi koruyan ve asgari ücret meselesini Türkiye’nin gündeminden çıkaracak bazı güncellemelerle bir rahatlama sağlayacaklarını söyledi.

 Asgari Ücret 3700 TL’ye Yakın Olabilir 

 2021 senesi içerisinde asgari ücrete geçerli olmak üzere %21.56 oranında zam uygulanmıştı. Bu rakam, 500 TL’lik artışa denk geliyordu. Asgari ücrete gerçekleştirilen zam, enflasyon rakamlarının üzerinde gerçekleşmişti. Geçen sene kasım ayı içerisinde yıllık enflasyon rakamları %14 olarak açıklanmıştı. Yani bu oran, enflasyon rakamlarının 7 puan üzerine çıkmıştı. Bu sene ise ekim ayından itibaren yıllık enflasyon rakamları %19.89 olarak açıklandı. Kasım ayında da artışın devam etmesi bekleniyor. Enflasyon rakamlarına göre asgari ücret hesaplandığında asgari ücretin 3. 500 TL ile 3.700 TL arasında olması bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP