DOLAR

32,4950

-0.17%
EURO

34,9725

0.34%
ALTIN(gr)

2.438,99

0,66%
BİST 100

%
Bu Kış Üşümek Ve Karanlıkta Kalmak Yok! Kömürünüz Ve Elektrik Faturanız Devletten
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu Kış Üşümek Ve Karanlıkta Kalmak Yok! Kömürünüz Ve Elektrik Faturanız Devletten

Bu Kış Üşümek Ve Karanlıkta Kalmak Yok! Kömürünüz Ve Elektrik Faturanız Devletten

Havaların soğumasıyla beraber maddi durumu yetersiz yurttaşları geçim sıkıntısı sardı. Devletten destekler gelmeye devam ediyor tabii. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlar yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, kış mevsimi boyunca gereksinim sahibi vatandaşlara elektrik faturalarının ödenmesi başta olmak üzere yakacak (kömür) yardımı yapacaklarını dile getirince detaylar gündemde merak edilmeye başlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Bu Kış Üşümek Ve Karanlıkta Kalmak Yok! Kömürünüz Ve Elektrik Faturanız Devletten
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce vatandaşı oldukça yakından ilgilendiren elektrik faturasının ödenmesi ve yakacak yardımına yönelik bütün bilgiler ve çok daha fazlası haberimizin detayında…

 Muhtaç Ailelere Kış Yardımı Kapıda

Elektrik ile yakacak yardımı karşılıksız bir şekilde vatandaşlara veriliyor ve vatandaşların böylelikle maddi açıdan rahat bir nefes almasının önü açılıyor. Vatandaşların, kimlik ve faturaları ile beraber başvuru yaparak hemen PTT şubelerinden paralarını almaları mümkündür. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsimi boyunca devam edecek ihtiyaç sahiplerine elektrik ile yakacak yardımı yapacaklarından bahsetti ve önemli açıklamalarda bulundu.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsimi süresince devam edecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başta yakacak (kömür) ile elektrik faturalarının yatırılmasına yönelik destek olmak amacıyla toplamda 2.5 milyar TL yardım vereceklerini duyurdu.

 Bakan Yanık, muhtaç vatandaşlar açısından yardımların düzenli bir biçimde devam ettiğini dile getirerek, özellikle de kış mevsimi süresince ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çeşitli desteklere ayrı bir özen gösterdiklerinin altını çizdi.

 1,6 Milyar TL Değerinde Yakacak Yardımı Yapılacak

 Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklamada kömür yardımı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar açısından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’ndan kömür tahsis edilmesi suretiyle dağıtım işlemlerinin yapılacağını açıkladı. Kış mevsiminde yakacak gereksinimlerinin karşılanması maksadıyla çalışmaların devam ettiğini dile getiren bakan yanık, toplamda 1,6 milyar TL değerinde vatandaşlarla kömür dağıtılacağını açıkladı.

 Kış ayları süresince devam edecek yakacak dağıtımı işlemlerinin maliyetlerinin ise 40 milyon TL civarında olduğunu dile getiren bakan Yanık, Bütün Türkiye’de bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile hızlı ve etkin bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı işlemleri sağlıklı ve pratik bir şekilde yerine getirilecektir şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Elektrik Tüketim Desteği İse 6 Milyar TL’ye Ulaşmış Bulunmakta

 Elektrik tüketim yardımlarında ise 2019 senesinden itibaren şimdiye kadar gerçekleştirilen yardımların toplamda 6 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çeken bakan Yanık, muhtaç vatandaşların elektrik faturalarını ödediklerini açıkladı.

 Kasım ayı dahil olmak üzere önümüzdeki 4 ay içerisinde yaklaşık olarak 920 milyon TL elektrik tüketim desteği verilecek.

 Yakacak İle Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yardıma muhtaç vatandaşlar, devletin vereceği yakacak ve elektrik yardımını başvurularını e-devlet uygulaması üzerinden yapabilir. Diğer taraftan elektrik tüketim desteği ise düzenli bir şekilde sosyal yardım programlarından faydalanan ailelere veriliyor. Herhangi bir kuruma başvuru gerçekleştirmelerine dahi gerek olmadan yalnızca kimlik kartları ve elektrik faturaları ile beraber vatandaşların, PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacaktır dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP