Dünyaca Ünlü Altın Kahinleri, Altın Fiyatları Tahminlerini Duyurdu! 
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dünyaca Ünlü Altın Kahinleri, Altın Fiyatları Tahminlerini Duyurdu! 

Dünyaca Ünlü Altın Kahinleri, Altın Fiyatları Tahminlerini Duyurdu! 

Son saatler içerisinde altın fiyatı, ulaşılan 2 ayın en yüksek rakamı olan 1819 dolardan yavaş yavaş geri çekiliyor. Altın fiyatında meydana gelen gerilemeye bakıldığında eğri süresince ABD hazine faizlerinin açıklandığı güçlü bir toparlanmanın sonrasında geliyor.   

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Dünyaca Ünlü Altın Kahinleri, Altın Fiyatları Tahminlerini Duyurdu! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü altın piyasası analisti Ross J Burla ‘da göre; sakin bir piyasa havası ile altın fiyatındaki gerileme sınırlanabilir. Altın piyasası, Amerikan Merkez Bankası‘nın faiz artırımı beklentilerini tekrardan fiyatlandırması, geçtiğimiz hafta değerli metalin 1800 doların daha da üzerindeki fiyat yükselişini ateşledi. Analist, altın boğaların, geçtiğimiz Cumau günü duyurulan olumlu ABD  NFP rakamlarına rağmen, büyük bir darbe bile aldırmadığını açıklıyor.

 Altından Etkileyici Ralli 

 Altın yatırımcıları, ABD Merkez Bankası tarafından yapılacak fiyat endeksi açıklamalarına odaklandı. Buna ek olarak Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell’ın yapmış olduğu konuşmalar, faiz artırımı rehberine yönelik herhangi bir ipucu açısından yakından takip edilecek. Ünlü analiste göre; cuma günü altın, faiz artırımları hususunda sabırlı bir hal ekleri ile uyumlu bir dizi Merkez Bankası’nın ve piyasanın riski duyarlılığına yönelmesinin sonrasında ABD faizlerinin düşmesi ile beraber etkileyici bir ralli gerçekleştirdi. Altın, 1785 dolardan 1818 dolara çıktı ve günü yüzde 1.47 oranında bir yükselişle kapattı.

 Ünlü analist, sarı metal olarak değerlendirilen altının, cuma günü ABD hisse senetlerinin sadece Merkez Bankası sıkılaştırılmasına ilişkin daha da gevşek bir ton ile değil, diğer taraftan ABD’de istihdam da kuvvetli bir toparlanma umutlarını güçlendiren sağlam bir ABD bilgileri ile riske açık bir ortamdan oldukça keyif aldığını dile getiriyor. Analistlere göre sonuç, son çeyreğin başlangıcı açısından memnuniyetle karşılanan bir nefes alma olduğu ve bazı ekonomistlere göre senenin son aşaması açısından tahmin ettiklerinin aksine gelişti.

 TD Securities Analistlerinin Değerlendirmeleri Şöyle:

 “Bu bağlamda, veri adımları, daha yüksek bir enflasyon arası primi ile sonuçlanabilir. Ancak jüri, halen Amerikan Merkez Bankası’nın tepkisi hususunda kararsız. Amerikan Merkez Bankası’nın artırımları açısından piyasa fiyatlandırması, yakın zaman içerisinde meydana gelen pozisyon boşaltılmasının sonrasında, hazine tahlillerindeki ürpertici likidite tarafından da bozulabilir. Yatırımcıların açık pozisyonlar yönünden genişliği hiçbir biçimde aşırı olmamakla beraber katılımcı sayısı az olduğu için pozisyon boyutlandırma şişirilmiş. Bu durum, Şahinleri bir sıkışmaya karşı savunmasız hale getiriyor. Devam eden bir CTA satın alma programı ile altının yeni yükselişini içeren 1800 dolar aralığını açmasına da yardımcı olabilir. “

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP