DOLAR

32,5851

0.21%
EURO

34,8496

0.52%
ALTIN(gr)

2.417,56

-0,61%
BİST 100

%
3600 Ek Gösterge Ve Asgari Ücret İçin Maraton Başlıyor!  
  • Finans 365
  • Gündem
  • 3600 Ek Gösterge Ve Asgari Ücret İçin Maraton Başlıyor!  

3600 Ek Gösterge Ve Asgari Ücret İçin Maraton Başlıyor!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile 2022 senesi içerisinde asgari ücret zam oranları ile alakalı açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge hususunda önümüzdeki haftayı işaret eden bakan Bilgin, "Kamu personeli danışma kurulu toplantısında açıklayacağım bazı şeyler olacak." Dedi. Asgari ücret zam oranları ile ilgili görüşmelere ilişkin konuşan Bilgin, aralık ayının altını çizdi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
3600 Ek Gösterge Ve Asgari Ücret İçin Maraton Başlıyor!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile asgari ücret zam görüşmelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge hususunda gelecek hafta bir açıklama yapacağını duyururken, asgari ücret tespit komisyonunun ise aralık ayı içerisinde bir araya gelerek toplanacağını ve yeni asgari ücrete zam oranlarını duyuracaklarını dile getirdi. Bakan Bilgin:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ilgili diğer bakanlıklarla ve sendikalarla sonuçları paylaşacağız, aldığımız kararları daha sonra da bir araya gelip kamuoyuna açıklayacağız.”

Dedi.

 Kamuoyuna Açıklayacağım Bazı Şeyler Olacak!

 3600 ek gösterge hususunda faaliyetlerin hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk açıklama açısından önümüzdeki haftayı işaret etti ve

 “Kamu personeli danışma kurulu toplantısında açıklayacağım bazı şeyler olacak. Önümüzdeki hafta ise danışmayı toplayacağız. Orada da bazı açıklamalarda bulunacağız.”

şeklinde ifadeler kullandı.

 Bakan Bilgin: Anket Sonuçlarını Kamuoyuyla Paylaşacağız

Çalışma Bakanı, asgari ücretin tespit edilmesine ilişkin kapsamlı bir kamuoyu anket çalışmasının gerçekleştirileceğini dile getirerek,

“Asgari ücret komisyonu toplanacak. anket ve araştırma neticeleri daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Kararları, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak.”

İfadelerini kullandı.

 Alternatif Modeller Geliştirmek İçin Çalışıyoruz

 Bakan Bilgin, asgari ücretteki gelir vergisi kesintilerine ilişkin alternatif çalışmaların da gündemde bulunduğunu ifade ederek, değişik vergi modelleri ve düzenlemelere ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

 Asgari ücret zam oranlarının açıklanması amacıyla hükümet kanadı bir tarafta, işveren sendikaları bir tarafta ve işçiler sendikası ise bir tarafta olacak. Üçgen denklemde yapılacak zam pazarlığı neticesinde yine aynı şekilde 3’lü grup, kamuoyu karşısına geçip asgari ücrete ne kadar zam yapıldığını ilan edecek.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP