DOLAR

32,5559

0.04%
EURO

34,9970

0.36%
ALTIN(gr)

2.426,38

0,14%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elon Musk, Twitter Anketinden Sonra Tesla Hisselerinin 5 Milyar Dolarını Sattı

Elon Musk, Twitter Anketinden Sonra Tesla Hisselerinin 5 Milyar Dolarını Sattı

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından bir anket paylaşan ve takipçilerine elindeki Tesla hisselerinin %10’unun satıp satmamayı soran Tesla CEO'su, ünlü Milyarder Elon Musk, Tesla hisselerinin yaklaşık 5 milyar dolar kadarını sattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün akşam alınan son dakika haberine göre Tesla CEO’su Elon Musk, yaklaşık olarak 5 milyar dolarlık Tesla hisselerini sattı. 2016 senesinden itibaren ilk defa Tesla hissesi satışını gerçekleştiren ünlü milyarderin elinde 5 milyar dolarlık hisse satışından sonra 166 milyon hisse kaldı. Söz konusu bu satışlar bu hafta pazartesi, salı ile çarşamba günleri yapıldı. Çok sayıda gerçekleştirilen işlemde, totalde 4.5 milyon hisse satışı gerçekleştirildi. Elon Musk’un, ABD Menkul Kıymetler ve borsa komisyonuna göndermiş olduğu açıklama raporunda; satış işlemlerinin hisse senetleri opsiyon işlemlerinden meydana gelen vergi yükümlülüklerini karşılamak amacıyla yapıldığı kaydedildi.

 Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Twitter hesabından 60 milyonu aşkın takipçisi açısından bir anket yayınlamış ve onlara elindeki Tesla hisselerinin %10’unu satıp satmamayı sormuştu.  3,5  milyondan fazla oy kullanımı gerçekleştirilirken ankete katılanların %57.9’u satmasını istemişti. Anketin neticesi ne çıkarsa çıksın kesinlikle buna riayet edeceğini dile getirmişti.

 Twitter hesabından paylaştığı anketin sonrasında Tesla hisseleri,%15’ten fazla değer kaybetti. Elon Musk,  kişisel servetiyle dünyanın en zengin insanları arasına yer alıyor. Başarılı girişimci, diğer yapmış olduğu yatırımlarının yanı sıra aynı zamanda bir miktar Bitcoin, Ethereum ile Dogecoin olduğunu açıklamıştı.

 Her ne kadar da ünlü milyarderin serveti ile ilgili spekülasyonlar sosyal medya hesaplarında paylaşılsa da kendisi, daha önce yapmış olduğu Bir açıklamada sadece kripto para ticaretinden sadece 300 milyar dolar para kazandığını ifade etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP