Asgari Ücret Tartışmaları Devam Ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Olması Gereken Rakamı Söyledi!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Asgari Ücret Tartışmaları Devam Ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Olması Gereken Rakamı Söyledi!

Asgari Ücret Tartışmaları Devam Ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Olması Gereken Rakamı Söyledi!

Kısa süre sonra asgari ücret görüşmelerine başlanacak. Asgari ücret tartışmaları devam ederken, Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici, Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini söyledi. Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Asgari ücretin en az 4000 TL olması gerektiğini belirterek,  "Asgari ücretin bizim geliri, alım gücü enflasyon karşısında edilmemeli” Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Asgari Ücret Tartışmaları Devam Ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Olması Gereken Rakamı Söyledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu anda Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi asgari ücrete yapılacak zam miktarı. Konu ile alakalı siyasi partilerden değişik rakamlar öneriliyor. Konu ile ilgili son değerlendirme BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici, Asgari ücretin en az 4000 TL olması gerektiğini söyledi.

 BBP Genel Başkanı Destici, Enflasyona Vurgu Yaptı

 Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada,

Asgari ücret; %40’ın üzerinde artırılarak en az 4000 TL olmalıdır. Asgari ücret, 2022 senesinden itibaren de 6 ayda bir tespit edilerek, asgari ücretimizin geliri, alım gücü enflasyon karşısında erimemelidir.”

Dedi.

 Asgari Ücrete En Az %25 İle %30 Oranında Zam Yapılması Bekleniyor

 Geçtiğimiz senelerde enflasyon rakamlarına göre açıklanan asgari ücreti tutarının bu yıl da aynı biçimde hesaplanması öngörülüyor. Merkez Bankası‘nın anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi %19.30 bir oldu. Bu rakam ele alındığında şimdiye kadar işleyen formül ile asgari ücret artışı enflasyon rakamlarının 6 ile 7 puan üzerinde olacak gibi görünüyor. Bu da asgari ücret artışının en az %25 oranında olacağını gösteriyor ki artış oranı ise %25 ile %30 arasında olabilir.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

%25’lik bir zam yapıldığında 2022 senesinde brüt asgari ücretin 4471 TL’ye; net asgari ücret tutarının ise 3532 TL’ye çıkması öngörülüyor. %30 oranında bir zam yapılması durumunda ise brüt asgari ücretin 4670 TL’ye; net asgari ücretin ise 3673 TL’ye çıkması bekleniyor. Burada küçük bir artış ve en işlerle duruma bakıldığında ise net asgari ücret tutarının 3500 TL ile 3750 TL arasında olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP