DOLAR

32,5180

0.07%
EURO

34,9401

-0.18%
ALTIN(gr)

2.434,19

-0,07%
BİST 100

%
Metaverse’nin Kapak Yıldızı Decentraland Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Metaverse’nin Kapak Yıldızı Decentraland Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Son zamanlarda Facebook CEO'su Mark Zuckerberg tarafından yapılan Facebook platformunun adının 'Meta' şeklinde değiştirilmesinin hemen sonrasında kripto para dünyasında metaverse olarak bilinen tokenler değer kazanmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Metaverse’nin Kapak Yıldızı Decentraland Hakkında Bilmeniz Gerekenler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Decentraland Nedir?

Son dönemlerde sosyal medya devi Facebook girişimi ile hemen herkesin dilinde olan ‘metaverse’ kavramını aslında en kolay tanımlayan kavram oyunlar oluyor. Blok zinciri teknolojisi ile beraber herhangi bir merkeze bağlı olmadan işlem gören bir altyapıda oluşturulan oyunlar demektir.

 Bunun sebebi ise bu oyunların içerisinde genel itibariyle sahip olan bütün özellikle materyallere gerçek manada sahip olabilmektir. Avatara yeni kıyafetler satın alınabildiği gibi onlar dilenildiği gibi kripto cüzdanlar  da saklayabiliyor ve aynı zamanda istenildiği takdirde pazar yerlerinde satılabilir.

 Decentraland’de böylesine bir metaverse deneyimi sunan, içerisinde yer alan oyunlar, sergiler ile pek çok değişik etkinlik oluşturulabilen 3 boyutlu bir sanal gerçeklik platformun diğer taraftan bakıldığında herhangi bir merkeze bağlı olmadan kurgulanmış olan ve üzerinde inşa edilmiş olan ilk sanal gerçeklik platformudur. Araziler satın alınabileceği gibi bu arazilerde katılımcıların kendi alanlarını yaratabilecekleri ve ücretsiz bir biçimde avatarların oluşturabilecekleri değişik etkinlik ya da oyunlara dahil olup ödüller kazanılabilecek bir evren.

Decentraland’un Ortaya Çıkması

2015 senesinde ilk defa geliştirilmeye başlanan Decentraland uygulamasının teknik dokumanı ise Ordano, Ariel Meilich, Genel Karsi ile Manuel Arauz tarafından yazıldı. 2015 tarihinden itibaren bugüne teknik dokumanda yazılanların bir bölümü değişikliğe uğramış olsa da merkeze bağlı olmadan bir sanal evren platformu olma hedefi hiçbir zaman değişiklik göstermedi. Bu hedefe doğru ciddi geliştirmeler yaparak ilerleyen ekip metal baskı dahil olmak üzere pek çok kripto projesi ile de ortak etkinlikler gerçekleştirdi.

Decentraland’un Bugünü Ve Yarını

2017 senesinde beta sürümü ortaya çıkan bu platform, yine aynı şekilde 2020 senesinin 20 Şubat tarihinde halka açık olarak kullanılabilir bir duruma gelmiştir. 2021 senesinde ise hem NFT’lerin yükselişi hem de diğer taraftan metaverse tanımının yaygınlık kazanması ile beraber odak noktası haline geldi.

 Mana Ne Demek?

Decentraland uygulaması üzerinde alışveriş ‘mana’ üzerinden yapılmaktadır. Yani bu ütopyada ‘mana’zincirine dayalı olan  ismi de bir tokene sahiptir. Bir ürün alım satımı gerçekleştirilirken, ‘mana’ ile ödeme işlemleri yapılır. Pek çok kişi mana coin nedir? Sorusu ile beraber bu konu ile ilgili bilgi almak istiyor fakat mana coin yerine ‘mana token’ demek aslında daha doğru olacaktır. Bilindiği gibi coin, kendine ait bağımsız bir blok zincirine sahip olan kripto varlıklara denir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP