DOLAR

32,4652

0.01%
EURO

34,8854

0.18%
ALTIN(gr)

2.475,61

0,56%
BİST 100

%
Son dakika: BTC Bitcoin fiyatı patladı! Aylar sonra ilk kez oldu!

Son dakika: BTC Bitcoin fiyatı patladı! Aylar sonra ilk kez oldu!

ABONE OL
11 Nisan 2023 10:56
Son dakika: BTC Bitcoin fiyatı patladı! Aylar sonra ilk kez oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Aylar sonra ilk kez oldu! BTC Bitcoin fiyatı patladı! Kripto para piyasalarında son dakika haberine göre, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında önemli bir yükseliş yaşanmıştır. Yaşanan ani yükselişle birlikte Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 5 artarken Ethereum fiyatı da yaklaşık yüzde 3 artmıştır.

Amerika’daki bankacılık sektöründe yaşanan çöküş ve iflaslar, Bitcoin fiyatının son günlerde hızlı bir yükseliş yaşamasına neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda 19 bin dolar seviyesinden yukarıya doğru çıkan Bitcoin, son saatlerde ciddi bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin fiyatı 19 bin dolar seviyesindeyken bankacılık sektöründeki kriz nedeniyle düşüş yaşamıştı. Ancak son zamanlarda yeniden toparlanarak 25 bin doların üzerine çıkmıştı. Bugün ise yaşanan hızlı yükselişle birlikte Bitcoin fiyatı 29 bin 157 dolara kadar yükselerek yaklaşık yüzde 5 artış gösterdi.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, dijital bir para birimidir. İlk olarak 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi veya grup tarafından geliştirilmiştir. Bitcoin, geleneksel para birimlerine göre daha güvenli ve anonim bir şekilde işlem yapmayı mümkün kılar. Bitcoin, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir ve herhangi bir ülkenin merkez bankası tarafından kontrol edilmez.

Bitcoin, blok zinciri adı verilen bir kayıt defteri kullanır. Bu kayıt defterinde, tüm Bitcoin işlemleri blok halinde kaydedilir ve her bir blok birbirine bağlıdır. Bu sayede, herhangi bir değişiklik yapmak için tüm blokların değiştirilmesi gerekir, bu da çok zor ve maliyetlidir.

Bitcoin, işlem yapmak için özel bir dijital cüzdan gerektirir. Bu cüzdanlar, kullanıcıların Bitcoin’lerini saklamasına ve transfer etmesine olanak tanır. Bitcoin’ler, herhangi bir ülkenin para birimine dönüştürülebilir veya doğrudan bir satıcıdan mal veya hizmet satın almak için kullanılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP