DOLAR

32,5902

0.31%
EURO

35,0189

0.12%
ALTIN(gr)

2.457,74

0,90%
BİST 100

%
LPG’ye Zam! Oto Gazın Litresi 25 Kuruş Artacak

LPG’ye Zam! Oto Gazın Litresi 25 Kuruş Artacak

Petrol ürünleri işverenler sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak koşulu ile LPG oto gaz 25 kuruş oranında zam yapılması bekleniyor. Fiyat artışının sonrasında LPG litresi İzmir'de 6,78 TL'den satışa sunulacak, Ankara'da ise 6,92 TL'den satışa sunulacak, İstanbul'da ise 6,89 TL'den satışa sunulacak.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
LPG’ye Zam! Oto Gazın Litresi 25 Kuruş Artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası piyasalarda fiyat artışları ile dolar kurunda son zamanlarda meydana gelen yükselişe bağlı bir şekilde akaryakıta üst üste zamlar gelmeye devam ediyor. Petrol ürünleri işverenler Sendikası (PÜİS) yapılan bilgilendirmelere göre, şimdi de LPG oto gazda bir fiyat artışı öngörülüyor. bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 25 kuruş zam yapılacak.

 Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Tarafından Yapılan Açıklamalarda Şu İfadelere Yer Verildi:

”Uluslararası fiyat artışları ile dolar kurunda meydana gelen yükselişe bağlı bir şekilde 16 Kasım 2021 salı gününden itibaren geçerli olmak üzere oto gaz grubunda 25 kuruş oranında bir fiyat artışı bekleniyor. Fakat artışın ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili karar üst makamlar tarafından verilmektedir.”

 Denildi.

 LPG Oto Gazın Litresi Kaç Tl Olacak?

25 kuruşluk zammın yapılmasından sonra İstanbul’da 6.64 TL’den satışa sunulan oto gazın fiyatı 6.89 TL’ye yükselecek. Ankara’da ise oto gazın litresi 667 TL’den 6.92 tl ‘ye ve İzmir’de ise 6.53 TL’den 6.78 TL’ye çıkacak.

 Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasında meydana gelen ve işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki meydana gelen değişiklikler göz önüne alınarak rafineriler aracılığı ile hesaplanıyor. Bu hesaplanma neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, serbest ve rekabet sebebiyle firmaları ile kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanmakta olan eşel mobil sistemi ile beraber petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış neticesinde yurtiçi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlaması ile tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP