DOLAR

32,5535

0.03%
EURO

34,9072

0.15%
ALTIN(gr)

2.433,47

0,44%
BİST 100

%
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Uyardı: Türkiye’ye Zarar Verir!

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Uyardı: Türkiye’ye Zarar Verir!

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın perşembe günü para politikası kurulunun vereceği faiz kararını ele aldı. Merkez Bankasından faiz değişikliği yapmasını beklemediğini dile getiren Aran, “Faizleri indirmek, enflasyon ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek, bunun kimsenin faydalı olmadığını düşünüyorum. Ben artık ilave düşüşünü Türkiye için yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum. "Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Uyardı: Türkiye’ye Zarar Verir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulunun perşembe günü politika kararında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini Umduğunu söyledi. Bloomberg HT’nin sorularına cevap veren Hakan Aran, faizi düşürmenin enflasyon ve kuru ‘başıboş’ bırakmak manasına geleceğini dile getirdi.

Faiz Politikasında İndirime Gidilmesi Türkiye’ye Zarar Verecek!

Hakan Aran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine dair öngörülerini,

Kredi maliyetlerinden önce enflasyonu konuşmalıyız. Faizleri indirmek, enflasyonu ve kuru başı boş bırakmak anlamına gelecek. Bunun kimsenin hayrına olmadığını düşünüyorum. Merkez Bankası zaten öngördüğümüzün ötesinde faiz indirimlerini yaptı. Ben artık ilave düşüşün Türkiye için yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum. Faiz artık enflasyonu takip etmeli”

Dedi.

 

Garanti Bankası’ndan Gelen Hamle Doğru Bir Karar

BBVA’ nın, Garanti Bankası’nın geri kalan hisselerinin tamamına sahip olmayı istemesi ile alakalı gelişmelere de değinen İş Bankası genel müdürü Hakan Aran,

“Türkiye’de bankaların değerlemesi akıl dışı bir noktada. Garanti Bankası’nın bu hareketini o nedenle çok iyi alıyorum. Son derece yerinde, isabetli bir karar. Bu haberi Türkiye’nin reklamını yapma, dışarıdan bir yatırımcının bunu görmesi anlamında son derece kıymetli borsamız, sermaye piyasaları ve bankacılık sektörü açısından da kıymetli”

değerlendirmesini yaptı.

 

Bankacılık Sektörü Türkiye’de Çok Sağlam

 Bankacılık piyasasında 3. çeyrekte bir hayli karlı bilançolar açıklandığını dile getiren Hakan Aran, önümüzdeki dönem açısından iyimser olduklarını söyledi. Hakan Aran,

“Gelecek yıl da benzer performans göstereceğimizi düşünüyoruz, Türkiye’de bankacılık sektörü çok sağlam, maliyeti ile, aktif kalitesi ile sağlanmakta güzel bir yıl geçirebilir. Garanti Bankası benzeri haberlerin devam edebileceğini düşünüyorum”

Dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP