DOLAR

32,5690

0.03%
EURO

34,8755

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Ayçiçek Yağı Fiyatları Uçuşa Geçti! TMO, Ayçiçek Yağı İthal Etmeye Hazırlanıyor  
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ayçiçek Yağı Fiyatları Uçuşa Geçti! TMO, Ayçiçek Yağı İthal Etmeye Hazırlanıyor  

Ayçiçek Yağı Fiyatları Uçuşa Geçti! TMO, Ayçiçek Yağı İthal Etmeye Hazırlanıyor  

Temel gıda maddeleri ile son zamanlarda meydana gelen artış, en çok ayçiçek yağında kendini göstermeye devam ediyor. 18 litrelik ayçiçek yağının fiyatı şu anda 400 ile 500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Ayçiçek Yağı Fiyatları Uçuşa Geçti! TMO, Ayçiçek Yağı İthal Etmeye Hazırlanıyor  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayçiçek yağı fiyatları uçuşa geçerken, Tarım Mahsulleri Ofisi, 6 bin ton ham ayçiçeği yağı ithal etmeye hazırlanıyor. Son zamanlarda fiyatı ile adeta gündem yaratan Ayçiçek yağı açısından Toprak Mahsulleri Ofisi, yurtdışından ithal etmek amacı ile Ayçiçek yağı için 6 bin tonluk ihale açtı. Ayçiçek yağı fiyatı uzun zamandır Türkiye’de artış gösteren gıda maddelerinden biri olarak bulunuyor. 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı zincir marketlerde 82 TL’ye yükselmişken marketlerde ise 120 TL seviyesine kadar yükselmiş bulunmakta. Diğer taraftan uzmanlar, ayçiçek yağı fiyatlarında meydana gelen artışın önümüzdeki dönemde de devam edebileceğine dikkat çekiyor. Türkiye’nin bu üründe ithalata bağımlılığı da fiyat artışlarının temel sebebi olarak ön plana çıkıyor.

 Son zamanlarda zincir marketlerde başta temel gıda maddeleri olmak üzere pek çok kalemde fahiş fiyat uygulandığı ile ilgili Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılmış ve 5 Market zinciri yüklü miktarda ceza verilmişti. Cezayı yeni bu zincir marketler, cezanın faturasını yine vatandaştan çıkarmak amacıyla uygulamaya devam etti. Ayçiçek yağı fiyatları son 2 ay içerisinde onlarca defa değişikliğe uğradı. Esnaf dahi artık hangi etiket fiyatından ayçiçek yağını satışa sunacağını şaşırmış durumda. Her hafta yeni bir etiket fiyatını yansıtmak zorunda kaldıklarını dile getiren esnaf şaşkın iken vatandaş ise perişan halde.

 Tarım Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağı fiyatlarının önüne geçebilmek için ithalata karar verdi. İthalatın ne kadar işe yarayacağı şimdiden bilinmezliğini korurken vatandaş, ayçiçek yağlarının etiket fiyatlarına sadece bakmakla yetiniyor. Bakalım ithalat gerçekleştiğinde ayçiçek yağı fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanacak mı? Yoksa uzmanlardan açıklamış oldukları gibi önümüzdeki birkaç ay içerisinde ayçiçek yağı fiyatlarını daha  yüksek rakamlardan mı bulacağız? Hep birlikte bekleyip görmek lazım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP