DOLAR

32,5559

0.04%
EURO

34,9970

0.36%
ALTIN(gr)

2.426,38

0,14%
BİST 100

%
Twitter, Kripto Para Yatırımını Bir Daha Gözden Geçirme kararı Aldı 

Twitter, Kripto Para Yatırımını Bir Daha Gözden Geçirme kararı Aldı 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi Twitter, kendi kripto parasını çıkarmak için kayıt ekibini kurduğunu ilan etmişti. Ancak Twitter'ın finans direktörü, Twitter firması olarak kripto paralara yatırım yapmanın şu an için mantıksız geldiğini söyledi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Twitter, Kripto Para Yatırımını Bir Daha Gözden Geçirme kararı Aldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wall Street Journal’e Göre Twitter Finans direktörü Ned Segal:

Kripto varlıklara yatırım yapmak için Twitter’ın bilançosunda daha değişken varlıklar tutabilecek şekilde yatırım politikasını değiştirmesi gerekecek. Şirket, elinde menkul kıymet gibi daha az volatil varlıkları tutmayı tercih ediyor.”

Dedi.

 Twitter, bilançosunda eylül ayından itibaren başlamak suretiyle yaklaşık olarak 3.5 milyar dolar nakit ile nakit paraya eşdeğer varlık bulunduğunu açıklamıştı. Geçen senenin aynı dönem içerisinde bu miktar 1.99 milyar dolardı.

 2021 senesinden itibaren bazı önemli firmalar, bilançolarında Bitcoin kripto para birimi cinsinden varlık bulundurmaya başladı. Özellikle de mikro stratejik başlatmış olduğu bu trend, Sguare ile Tesla firmaları tarafından takip edildi. Özellikle de Elon Musk tarafından yapılan bir açıklamada kripto para varlıklarının 300 milyarlık bir kısmının sadece kripto paralarda meydana geldiği vurgulanmıştı.

 Sguare, Twitter ceos Jack Dorsey, yine aynı şekilde Ceo olarak rol aldığı ve kurucusu pozisyonunda bulunduğu bir diğer firma. Kişisel bir şekilde de Bitcoin kripto para birimine yatırım yapan ve Bitcoin kripto para birimi büyük ölçüde destekleyen bir isim olarak sıklıkla gündeme geliyor.

 Bu arada Twitter, bundan kısa süre önce üyelerin profillerine Bitcoin ile Ethereum ve adreslerini de eklemelerine izin verilen bir uygulama başlatmıştı. Platform, diğer taraftan efektler ile entegrasyonu sağlayacak bir çalışma yürütüyor. Bunun haricinde geçtiğimiz günlerde Twitter platformu merkeziyetsiz bir şekilde faaliyet gösteren teknolojiler ile entegre edilmesi açısından çeşitli araştırmalara girişti. Şirketin, bir kripto ekibi kurduğu ifade edilmişti. Ancak finans direktörü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Twitter, kripto para birimi ile ilgili yatırım yapmak kararından şimdilik vazgeçti. Bunun sebebi ise şimdilik kripto paralara yatırım yapmanın finansal açıdan bakıldığında mantıksız geldiği yönünde.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP