Müjde, O Borçları Devlet Ödeyecek!   

Müjde, O Borçları Devlet Ödeyecek!  

Genel sağlık sigortası ile prim borcu bulunan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Prim borcu bulunup da daha öncesinde gelir testi yaptırmamış vatandaşlar açısından tanınan süre  30 kasım tarihinde sona erecek. Prim borcu bulunup ödeme imkanı bulunmayan vatandaşların primlerini ise devlet ödeyecek.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Müjde, O Borçları Devlet Ödeyecek!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel sağlık sigortası açısından zorunlu bulunan  süreç 30 kasım tarihinde sona erecek. İmkanı bulunmayan vatandaşların primlerini devlet ödeyecek, böylelikle borç silinecek. Yaş haddini aşmayan gençler, pirimden muaf tutulacak.

 30 Kasım’da süre doluyor

 Milyonlarca yurttaşın sağlık giderlerinin parasal tarafını sağlayan genel sağlık sigortası (GSS) ile prim borcu bulunan vatandaşlara yeni imkanlar tanınırken, yapılandırma şansı halen devam ediyor. Prim borcu bulunup da daha öncesinde gelir testi yaptırmayan vatandaşlar açısından tanınan süre ise 30 kasım tarihinde doluyor.

 Geliri düşük bulunan vatandaşlar, eğitimlerini tamamlayıp herhangi bir işte çalışmayanlar, işsiz kalan vatandaşlar, tek kuruş dahi ödemeden veya ödeme kolaylığı ile sağlık primi borçlarından kurtulabilir.

 Genel sağlık sigortası kimleri kapsıyor?

 Sigortalı bir şekilde çalışan, kendi hesabına faaliyet gösteren, stajyer avukatlar, memur, şeref aylığı alan, işsizlik ile kısa çalışma ödeneği bulunan bütün vatandaşlar sağlık sigortası kapsamında bulunuyor.

 Prim borçlarından kurtulmak mümkün mü?

  SGK tarafından otomatik bir şekilde yapılandırma işlemleri yapılıyor. 31 Aralık tarihine kadar borcun ana parasının ödenmesi durumunda faiz ile cezalar otomatik bir şekilde siliniyor.

 Başvuru nereye yapılır?

 Başvurular, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılır. Başvuru esnasında gerçekleştirilecek test ile prim ödenip ödenmeyeceği netlik kazanır.

 Yarı zamanlı çalışanlar buna dahil mi?

 Genel sağlık sigortalılar, bakmakla yükümlü oldukları kişi durumunda bulunmayanların primleri işsizlik fonundan karşılanıyor.

 Genel Sağlık Sigortası borcu yapılandırıldığından itibaren devlet hastanelerini gidilir mi?

 Genel sağlık sigortası prim borcu bulunur vatandaşlar, 2021 senesinin sonuna kadar kamu hastaneleri ile devlet üniversitelerine ait hastanelerden sağlık hizmeti alabilir.

 Üniversite Eğitimi bittikten sonra ücretsiz faydalanmak mümkün mü? 

 Gençler, belli bir yaş ve süre sınırı olmak üzere sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilir.

 Ödeme yükümlülüğü nasıl ortadan kalkar?

 

Hane içinde her fert başına gelirin 1. 192 TL’nin altında bir rakam şeklinde çıkması durumunda prim ödeme yükümlülüğü tamamen ortadan kalkar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP