DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Muharrem İnce, Şahap Kavcıoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak, İşte Sebebi!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Muharrem İnce, Şahap Kavcıoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak, İşte Sebebi!

Muharrem İnce, Şahap Kavcıoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak, İşte Sebebi!

Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda başta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu olmak üzere para politikası kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Muharrem İnce, Şahap Kavcıoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak, İşte Sebebi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ağustos ayından itibaren Merkez Bankası, politika faizinde ya sabit tutma ya da aşağı çekme biçiminde bir politika izliyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu toplandı ve yüzde 16 bandında bulunan politika faizini yüzde 15’e çekilmesine karar verildi.

 Bundan bir önceki toplantıda ise Merkez Bankası, (200 baz puan yani 2 puan) indirim kararı almış ve yüzde 18’den politika faizini yüzde 16’ya indirmişti. Bugün ise merakla beklenen Merkez Bankası toplantısı gerçekleştirildi ve saat 14.05’te politika faizinin (100 baz puan) 1 puan indirilme kararı alındığı kamuoyu ile paylaşıldı.

 Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz karşıtı söylemleri olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yapmış olduğu konuşmalar aslında politika faizinin indirileceği sinyallerini veriyordu. Ancak resmi bir şekilde karar açıklandıktan sonra dolar piyasası başta olmak üzere alsın fiyatı adeta rekoru yaşadı. 

 Merkez Bankası Kararından Sonra Dolar Kuru Ve Altın Fiyatları Uçuşa Geçti! 

 Zaten son zamanlarda durmadan yükselmeye devam eden altın ve dolar piyasası ürünleri fiyatları, Merkez Bankası’nın bugün faiz politikasında indirime gitmesinden sonra yeni rekorları yaşadı. 

 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Tepki Gösterdi 

 Merkez Bankası’nın kararı sonrasında döviz kuru ile altın piyasasının yükselişe geçmesinin hemen akabinde memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda:

 “Merkez Bankası başkanı ve PPK üyeleri hakkında kanunun kendilerine verdiği görevleri yerine getirmeyerek Türk Lirasında değer kaybına ve dolayısıyla milletin ve memleketin fakirleşmesine sebep oldukları için suç duyurusunda bulunacağız. Memleket sahipsiz değildir!”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP