DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Merkez Bankası Faiz İndirdi, Dolar Yükseldi, Akaryakıta Zam Bekleniyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Merkez Bankası Faiz İndirdi, Dolar Yükseldi, Akaryakıta Zam Bekleniyor!

Merkez Bankası Faiz İndirdi, Dolar Yükseldi, Akaryakıta Zam Bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulunun 100 baz puan indirim kararı almasından sonra dolar kurunda meydana gelen yükseliş sonrasında akaryakıtta çifte zam bekleniyor. Petrol ürünleri işverenler sendikasından yapılan son dakika açıklamasına göre; bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 52 kuruş, motorinde ise 50 kuruşluk bir fiyat artışı yapılması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Merkez Bankası Faiz İndirdi, Dolar Yükseldi, Akaryakıta Zam Bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılacak zam sonrasında benzinin litre fiyatı İstanbul’da 8. 65 TL’den, Ankara ve İzmir’de 8.74 TL’den satılacak. Motorinin fiyatı Ankara ve İzmir’de 8.81 TL’ye, İstanbul’da ise 8.72 TL’ye satışa sunulacak.  Merkez Bankası tarafından dün faiz indirimi kararı alınması sonrasında dolar hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Piyasalarda meydana gelen kur artışı, Türkiye’de fiyatlara yansımaya başladı bile. Dolar kurundaki yükselişe bağlı bir şekilde benzin ve motorin fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor.

 Motorine 50 Kuruş, Benzine 52 Kuruş Zam!

 Petrol ürünleri işverenler sendikasından yapılan açıklamaya göre; motorinde 52 kuruş, benzinde ise 52 kuruşluk bir fiyat artışı yaşanacak. Söz konusu bu zammın ise bu gece yarısından itibaren yapılması ve pompaya yansıması bekleniyor.

 Petrol Ürünleri İşverenler Sendikasından Yapılan Açıklama Şöyle:

“Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak 20 Kasım cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 52, motorin grubunda ise 50 kuruşluk bir fiyat artışı yapılması beklenmektedir. Ancak artışın ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili karar üst makamlar tarafından verilmektedir.”

 Denildi.

 Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

 Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasalarında işlenmiş ürün grubu fiyatlarının ortalaması ile dolar kurunda meydana gelen fiyat dalgalanmaları baz alınarak rafineriler aracılığı ile hesaplamalar yapılıyor. Bu yapılan hesaplama neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanmakta olan fiyatlar, serbesti ile rekabet sebebiyle firmalar ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilir. Akaryakıt fiyatlarında uygulanmakta olan eşel mobil sistemi ile petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarında meydana gelen artış neticesinde yurtiçi pompa fiyatlarında meydana gelen fiyat artışları, özel tüketim vergisi ayarlaması ile tüketiciye zam şeklinde yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP