DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
Amerikan Bankacılık Devi JP Morgan: TCMB, Bir Faiz İndirimi Daha Yapacak!   

Amerikan Bankacılık Devi JP Morgan: TCMB, Bir Faiz İndirimi Daha Yapacak!  

Türkiye ekonomisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan ABD'li bankacılık devi JP Morgan, Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan indirim kararı almasından sonra indirimlere ara vermeden önce aralık ayı içerisinde nihai bir faiz indirimi daha yapacağını öne sürdü.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Amerikan Bankacılık Devi JP Morgan: TCMB, Bir Faiz İndirimi Daha Yapacak!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, yapmış olduğu toplantı akabinde piyasadaki oynaklığı görmezden gelerek beklentiler rotasında bir karara gitti ve politika faizini 100 baz puan indirdiğini duyurdu. Bu karara işaret eden JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indiriminin devam edeceğini öne sürdü.

  Enflasyon rakamlarında son dönemlerde meydana gelen yükselişin arkasında ağır taraflı ‘geçici’ unsurların bulunduğunu savunarak, politika faizini 100 baz puan indirim kararı aldı ve böylelikle yüzde 16’dan yüzde 15’e çekti.

  TCMB Faiz İndirimi Kararından Sonra JP Morgan, Şu İfadelere Yer Verdi:

Bu, bizim beklentilerimizi ve piyasanın ortak görüşüne paralel bir adım oldu. Fiyat baskısının yüksek, yıllık enflasyonun artışta, iç talebin güçlü ve politika kredibilitesinin kötü olduğu ortamda ciddi parasal gevşeme görmek ilginç oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bu kararına taraf öncülüğündeki fiyat baskılarının zayıf bir yolu yeni maliyet temeli baskılara yol açmasından ve daha güçlü enflasyon bekleyişleri yolu ile güçlü bir enflasyon ataleti olmasından endişe ediyoruz.”

Dedi.

JP Morgan: TCMB Sinyali Verdi, Yine Faiz İndirecek

 Kısa vade içerisinde son politika çalışmalarını finansal temellere uydurmanın Bir hayli zorlu olduğunu dile getiren JP Morgan, para politikası görünümü hususunda öngörülerde bulunmanın da zor bir hale geldiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yüksek enflasyon açısından geçici ağır taraflı problemleri suçladığını dile getiren JP Morgan, para politikası kurulu kararı sonrasında yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine ara vermeden önce aralık ayı içerisinde nihai bir faiz indirimi planladığına işaret ettiğini de öne sürdü.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP