DOLAR

32,5154

-0.09%
EURO

34,9400

0.27%
ALTIN(gr)

2.442,10

0,80%
BİST 100

%
Otogaz, Motorin Ve Benzine Büyük Zam Geldi! Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruk Oluştu 
  • Finans 365
  • Gündem
  • Otogaz, Motorin Ve Benzine Büyük Zam Geldi! Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruk Oluştu 

Otogaz, Motorin Ve Benzine Büyük Zam Geldi! Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruk Oluştu 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz indirimi kararından sonra doların zirve yapması ve hemen akabinde akaryakıta büyük zamlar peş peşe geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere fiyatlara yansıyacak zamlar öncesinde ise vatandaşlar akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Otogaz, Motorin Ve Benzine Büyük Zam Geldi! Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruk Oluştu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası‘nın dün almış olduğu faiz indirimi sonrasında dolar çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam etti. Piyasalarda meydana gelen kur artışı ise Türkiye’de fiyatlara yansımaya başladı bile. Dolar kurundaki fiyat artışına bağlı bir şekilde akaryakıta üçlü zam geldi.

 Akaryakıta Yapılan Zamlar, Bu Gece Yarısından İtibaren geçerli Olacak 

 Benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş, otogaza ise 45 kuruşluk bir zam yapıldı. Söz konusu bu zamların ise bu gece yarısından itibaren geçerli olması ve pompaya yansıması bekleniyor.

Akaryakıt İstasyonlarında Araçlar Uzun Kuyruklar Oluşturdu 

 Gece yarısından itibaren fiyatlara yansıyacak üçlü zam öncesinde vatandaşlar soluğu akaryakıt istasyonlarında aldı. Akaryakıtı zamlı bir şekilde almak istemeyenler, şimdiki mevcut fiyatlardan depoyu fullemenin derdinde.

 Son Zamlardan Sonra Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak? 

 Zammın uygulanması halinde İstanbul’da 8,13’ten satılan benzinin litresi 8.65 TL’ye çıkacak. Benzinin Ankara ve İzmir’de litre fiyatı ise 8.22’den 8.74 TL’ye çıkacak. Motorinin (mazot) litresi ise Ankara ve İzmir’de 8.31 TL’den 8.81’TL’ye  çıkacak ve İstanbul’da ise 8.22 TL’den 8.72TL’ye  çıkacak. LPG otogaz litre fiyatı satışı ise Ankara’da 6.93’TL’den 7.83 TL’ye, İzmir’de 6.78’den 7.23’TL’ye İstanbul’da ise 6.90’TL den 7.23’TL’ye çıkmış olacak.

 Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına peşpeşe zamlar yapılıyor. Dolar kurunda meydana gelen yükselişe bağlı bir şekilde hayat pahalılığı akaryakıt piyasası başta olmak üzere diğer bütün sektörlerde kendini en acı şekilde göstermeye devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP