DOLAR

32,5603

0.21%
EURO

34,9766

0%
ALTIN(gr)

2.448,71

0,53%
BİST 100

%
Vergiden Muaf Bitcoin Kenti Kurulacak!

Vergiden Muaf Bitcoin Kenti Kurulacak!

Kripto para dünyasında alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto para birimlerinin çeşitleri ve isimleri gün geçtikçe gelişim gösteriyor. Öncü kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, şu anda 60 bin dolar ile 70 bin dolar arasında bir bant da işlem görmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Vergiden Muaf Bitcoin Kenti Kurulacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para denildiğinde akla ilk gelen birim şüphesiz ki Bitcoin. Geliştirildiği günden itibaren milyarlarca dolar para kazandıran ve yatırımcısını zenginleştiren herhangi bir Merkez Bankası‘na ya da herhangi bir Sermaye Piyasası Kurulu bünyesinde faaliyet göstermediği için merkeziyetsiz bir biçimde alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Ancak bazı Dünya Devletleri, başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para biriminin yasaklanması ya da kısıtlanması ile ilgili çeşitli çalışmalara başlarken, tam aksine Amerika Birleşik Devletleri gibi kripto paralara sıcak bakan ülkelerde pek çok eyaletin Belediye Başkanı, alacaklarını (maaş) kripto para cinsinden almak istediklerini söyledi. Diğer taraftan Amerikan Başkanı, bir keresinde yapmış olduğu konuşmada Çin hükümeti gibi kripto paraları yasaklama gibi bir niyetlerinin olmadığını söylemiş ve bu durum kripto para öncüsü Bitcoin fiyatının yükselmesine, daha fazla yatırımcının bu paraya yönelmesine aracı oldu. El Salvador gibi bazı yerlerde ise Bitcoin, resmi para birimi olarak ilan edildi. Geçtiğimiz günlerde İsveç, Avrupa Birliği’ne yazmış olduğu bir mektupta Bitcoin kripto para madenciliği yapımının yasaklanması gerektiği ile ilgili istekte bulunmuştu. Rusya, rezervinde bulunan dolar cinsinden paraların bir bölümünü kripto paralar ile değiştirmek istediği ile ilgili çalışmalara başladı.

Klip Dolara Vergi Mi Gelecek?

Dünyada milyonlarca İnsan, günün her dakikası içerisinde kripto para dünyasında gezerek, alım satım işlemlerini yaparak para kazanıyor. Durum böyle olunca kripto paraların denetim altına alınması biraz zor gibi görünüyor. Küresel çapta faaliyet göstermekte olan Bitcoin, belirli bir devletin mekanizması altında işlem görecek birimi değil. Zaten Bitcoin gibi bir para birimini denetimi altına almak cesaret ister. Bunun sebebi ise dünyada milyarlarca dolar işlem hacmine sahip olan bu Kripto para biriminin herhangi bir kişi, kurum ya da merkez denetimi altına almak aslında bunu yapan kişinin ya da kurumun bağlı olduğu ülkenin ekonomisi zarar görür.

 Vergiden Muaf Bitcoin Şehri Kuruluyor

 Dünya devletlerinden Bitcoin kripto para birimini yasal ödeme aracı olarak ilan eden ilk ülke olma özelliğini taşıyan El Salvador’un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin kenti kuracaklarını ve 10 senelik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu.

 El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, sahil kasabasında yapmış olduğu değerlendirmede, El Salvador’un Bitcoin kripto para birimi tahvilleri ihraç edeceğini açıkladı. Bukele, diğer taraftan sermaye kazancı ile gelir vergilerinden muaf olacak bir Bitcoin kenti inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.

Bir gazetede yer alan habere göre El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele,

“Bitcoin şehrindeki tek vergi, inşaatı ve hizmetleri finanse etmek için alınacak % 10 katma değer vergisi olacak”

dedi.

 Bukele, Bitcoin kentinin madencilik açısından enerji sağlayacak. Conchagua dağının yakınlarında kurulacağını açıklayarak, Bitcoin tahvil ihracını 2022 senesinde başlayacağını da sözlerine ekledi.

 

 

Blok zincir teknolojisi firması Blockstream’ın baş stratejisti Samson Mow’a göre elsalvador, transfer Platformu açısında Liguid Network uygulaması üzerinden 1 milyar dolarlık bir 10 senelik tahvil ihraç etmeyi amaçlıyor. Diğer taraftan toplanan tahvillerin jeotermal enerji ile faaliyet gösterecek bir Bitcoin madenciliği açısından kullanılacağını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP