Enflasyon Rakamlarına Göre Memur Ve Memur Emeklilerinin Alacakları Zamlar Netleşmeye Başladı, İşte Yeni Maaşlar!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Enflasyon Rakamlarına Göre Memur Ve Memur Emeklilerinin Alacakları Zamlar Netleşmeye Başladı, İşte Yeni Maaşlar!

Enflasyon Rakamlarına Göre Memur Ve Memur Emeklilerinin Alacakları Zamlar Netleşmeye Başladı, İşte Yeni Maaşlar!

Türkiye'de milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketine göre 2021 senesi enflasyon rakamları beklentisi yüzde 19.31 oldu, bu rakama göre emekli vatandaşların 6 aylık zamları %10’u ve memurların ise yüzde 12’yi geçiyor. Enflasyon farkı ise % 7 rakamını aşacak. İşte yeni zam oranları ile ilgili flaş detaylar ve çok daha fazlası haberimizin detayında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Enflasyon Rakamlarına Göre Memur Ve Memur Emeklilerinin Alacakları Zamlar Netleşmeye Başladı, İşte Yeni Maaşlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca çalışan ile emekli vatandaşların 2022 senesi içerisinde alacakları yeni ücretler, enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Bu nedenle bazı bilgiler de ortaya yavaş yavaş etmeye başladı. Şimdiye kadar açıklanmış olan enflasyon rakamları göz önüne alındığında 4 aylık enflasyon rakamları yüzde 6.72 oranında gerçekleşti. Fakat kesin rakam belirlenmesi açısından kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarının da belirlenmesi gerekiyor. Böylelikle BAĞ-KUR ile SSK emeklilerinin alacakları zam oranları netleşecek. Memur ile memur emeklilerinin ise enflasyon farkları ile alakalı oranlar böylece belirlenmiş olacak.

  TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Yüzde 19.31 Dedi

Kasım ayı içerisinde 2021 senesi açısından sene sonu enflasyon rakamları beklentisi de belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 2021 senesi enflasyon oranı beklentisi yüzde 19.31 olarak gerçekleşti. 2022 senesi içerisinde uygulanacak asgari ücret ile emekli memur zamları ile alakalı bir tahmini ve böylelikle elimize ulaşmış oldu. Bu veri üzerinden şimdi zam ile asgari ücret rakamlarının etkilediği bazı ödemeleri hesaplamak mümkündür.

 Emekli Sandığı Emeklisi Zammı

Emekli Sandığı emekli vatandaşları yani memur emeklileri toplu sözleşme zammı adı altında %5 oranında bir artışı ocak ayı içerisinde maaşlarında görecek. Bu artışa aynı zamanda oluşacak 6 aylık enflasyon farkı da eklenecek. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketinin belirlemiş olduğu yüzde 19.31’lik öngörülerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 10. 01 olarak gerçekleştiğinde emekli memurların alacakları zam ise %5 ve enflasyon farkı ise temmuz ayı içerisindeki yüzde 3’ün üzerindeki 07.02’lil oran olacaktır. Yani böyle olması durumunda memur emeklileri %5+7.01 yani yüzde 12.0 bir oranında bir zam almış olacak.

 SSK Ve BAĞ-KUR Emekli Zammı

 Bu emeklilerin ise alacakları zamlar son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre açıklanıyor. Buna göre son 4 aylık enflasyon rakamları yüzde 6.72 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın tahmini olan yüzde 19.301 rakamına göre 2021 senesinin haziran ayı ile 2021 senesinin aralık ayları arasındaki 6 aylık enflasyon ise yüzde 10.01 civarında olacak. Böyle olması halinde SSK ile BAĞ-KUR emekli vatandaşlarının alacakları zam oranı ise yüzde 10.01 olarak gerçekleşecek.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP