DOLAR

32,5389

-0.04%
EURO

34,9217

0.05%
ALTIN(gr)

2.431,25

0,06%
BİST 100

%
Merkez Bankası Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu
  • Finans 365
  • Borsa
  • Merkez Bankası Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Merkez Bankası Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

CHP'den ayrılıp Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu ile para politikası kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu ve faiz kararının etkilerine değindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Merkez Bankası Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB PPK, geçtiğimiz günlerde toplanmış ve politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 16’dan yüzde 15’e çekmişti. Muhalif kanadından çeşitli tepkiler geldi ve özellikle de Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce  yapmış olduğu açıklamada Merkez Bankası başkanı ile Para Politikası Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti ve dediğini yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 6’şar aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talebi ile gerekçeleri ile beraber bir dilekçe sundu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aslı görevinin Türk lirasının değerini korumak olduğunu ancak Merkez Bankası’nın bu görevini yapmadığını, kamuyu zarara uğrattığı dile getirildi.

 Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu ile para politikası kurulu üyeleri hakkında ‘kamu zararına sebebiyet verme’ ile ‘görevlerini kötüye kullanma’ suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, Merkez Bankası başkanı Kavcıoğlu ile para politikası kurulu üyeleri Emrah Şener, Taha Çakmak, Mustafa Duman, Elif haykır Hobikoğlu ile Yusuf Tuna hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Hakkında Suç Duyurusu

 Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde; Merkez Bankası para politikaları Kurulu’nun 100 baz puanlık bir indirim yapmak suretiyle özellikle de döviz piyasalarında telafisi mümkün olmayan zararlara neden oldukları açıklandı.

 Eylül ile Ekim aylarındaki faiz indirimleri neticesinde enflasyon verilerinin faiz oranlarının daha çok üzerine çıktığı ve yurttaşın faizde paralarının değer kaybedeceğini görmeleri sebebiyle Türk lirasını bırakmak suretiyle yabancı paralar üzerinden işlem yaptıkları dilekçede yer aldı.

 Merkez Bankası’nın Temel vazifesinin fiyat istikrarını tesis etmek ve Türk lirasının değerini koruması olduğu dile getirilerek, Merkez Bankası başkanı ile para politikası kurulu üyelerinin kamunun zararına sebebiyet vererek görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle 6’şar Aydan 2’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP