DOLAR

32,5183

-0.08%
EURO

34,9635

0.33%
ALTIN(gr)

2.434,52

0,48%
BİST 100

%
Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam!

Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam!

Alınan bir son dakika haberine göre EPGİS tarafından motorin, benzin ve LPG’ye beklenen zam haberi geldi. Akaryakıt fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşel mobil sistemi gereği akaryakıt fiyatları açısından uygulanmakta olan özel tüketim vergisinden karşılama limitinin dolması ile beraber dolar kurunda meydana gelen artışın sonrasında akaryakıt kalemlerinden benzin ile motorine beklenen zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal istasyonları işveren sendikası (EPGİS) tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre motorine 1 lira 6 kuruş, benzine 11 kuruş, LPG’ye ise 65 kuruş zam yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları işveren sendikası tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 25 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 1.02 TL, motorinde 1,06 TL ve pompa satış fiyatlarına yansıyacak biçimde artış olmuştur.”

Denildi.

 Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 25 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LPG Otogaz’da 65 kuruş- litre fiyatı pompa satış fiyatlarına yansıyacak biçimde arttırılmıştır ifadesine yer verildi.

 Diğer taraftan benzine 1 lira 1 kuruş, motorine 1 lira 5 kuruş ve LPG Otogaz ise 65 kuruş zam bekleniyordu. LPG en son pazartesi gününü salıya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruşluk bir zam yapılmıştı.

Akaryakıta Yapılan Zam Yapılması Sonrasında Vatandaş Kuyruğa Girdi

Türk lirasındaki tarihi değer kaybının sonrasında akaryakıta da tarihi zam geldi. Yurttaşlar, yeni yapılan zamların pompa fiyatını yansımasından önce benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturmaya başladı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre benzine 12 kuruş motorine 1 lira 6 kuruş ve otogaza ise 65 kuruş oranında zam kararı alındı. Zamlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. 5 gün ara ile gelmesi beklenen zamlar artık pompaya yansımadan önce İstanbul’da istasyonlarda hareketlilik ve yoğunluk yaşanmaya başlandı. Yeni yapılacak zamların pompa fiyatına yansımasından önce araçlarına yakıt doldurmak amacıyla vatandaşlar, akaryakıt istasyonlarına akın etti. Dolar TL kuruna meydana gelen yükselişin sonrasında 19 kasım tarihinde de benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş ve LPG’ye ise 45 kuruş daha zam yapılmıştı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP