DOLAR

32,5015

0.26%
EURO

34,5574

0.16%
ALTIN(gr)

2.495,98

0,53%
BİST 100

%
IMF, El Salvador’u Bitcoin Konusunda Uyardı!

IMF, El Salvador’u Bitcoin Konusunda Uyardı!

Öncü para birimi Bitcoin'in ortaya çıktığı günden itibaren dünya devletlerinden bazıları bu kripto para birimine temkinli bir şekilde yaklaşırken, bazı devletler ile ise adeta bu parayı çabucak benimsedi. Son zamanlarda Bitcoin kripto para biriminin fiyatı başta olmak üzere bu para biriminin alım satım işlemleri platformunun yaygınlaştırılması ya da kolaylaştırılması amacıyla dünya devletlerinden adım atanlar oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
IMF, El Salvador’u Bitcoin Konusunda Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu bir açıklamada ‘Kripto terörü ile mücadelemiz sürüyor’ şeklinde bir ifade kullanmıştı. Türkiye’nin kripto paralara resmi açıdan bakışı bu şekilde iken dijital TL’nin 2022 senesinin ortalarına doğru kullanıma açılacağı açıklanmıştı. Konumuza dönelim…

Amerika Birleşik Devletleri’nde görev yapmakta olan pek çok belediye başkanı, maaşlarını Bitcoin kripto para birimi ile almak istediklerini söylemişlerdi ve bu istekleri Onaylanmıştı Daha sonrasında ise bazı firmalar, çalışanlarına maaşlarını kripto para birimi Bitcoin şeklinde vermeyi taahhüt etmişti. Diğer taraftan pek çok kişi ve kurum, çalışanlara yada kampanya dahilinde insanlara kura ya da çekiliş şeklinde kripto paralar vermeyi öngören çeşitli çalışmalara imza atmıştı.

El Salvador Ve Bitcoin

El Salvador devlet başkanı Naib Bukele, daha öncesinde yapmış olduğu bir açıklama öncelikli olarak Bitcoin kripto para biriminin resmi para birimi olarak kabul edilmesini öngören yasa tasarısına imza atmıştı. Yani El Salvador da resmi para birimi olarak Bitcoin kripto para birimi kullanılıyor. Daha sonrasında ise vergiden muaf bir Bitcoin kenti kurmayı düşündüklerini açıkladı. Bu şekilde Bitcoin Kripto para birimine sıcak yaklaşan El Salvador’a IMF (Uluslararası Para kuruluşu) tarafından bir uyarı geldi.

İMF, El Salvador’u Kripto Para Konusunda Uyardı

Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada IMF, El Salvador’un Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi yapma kararının riskli bir karar olabileceğini açıkladı. Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada, kripto para birimleri ile dijital paranın ödeme sistemlerini daha ‘verimli’ duruma getirme potansiyeline sahip olsa da, El Salvador’un Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi yapma kararının çok riskli bir karar olduğunu açıkladı.

Küresel Finans Kuruluşu IMF, El Salvador’u Şu Sözlerle Kripto Para Konusunda Uyardı:

“Bitcoin Kripto para biriminin yüksek fiyat oynaklığı göz önüne alındığında resmi para birimi olarak kullanılması, tüketicinin korunması, finansal bütünlük ve finansal istikrar için önemli riskler doğuruyor”

Dedi.

 Ve yeni ödeme ekosisteminin düzenlenmesi ve denetiminin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. El Salvador, geçtiğimiz eylül ayı içerisinde Bitcoin kripto para birimini ABD dolarının yanı sıra aynı zamanda resmi para statüsünü veren bir yasayı kabul ederek, kripto para birimini tanıyan dünyada ilk ülke olarak biliniyor. Daha sonrasında ise geçtiğimiz günlerde El Salvador devlet başkanı Naib Bukele, yapmış olduğu Bir açıklamada vergiden muaf Bitcoin şehri kurulması ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP