DOLAR

32,5409

0.28%
EURO

34,8932

0.47%
ALTIN(gr)

2.488,52

1,08%
BİST 100

%
ABD’de, Bankalar İle Finansal Kuruluşlara Yol Göstermesi İçin Kılavuz Yayınlayacak

ABD’de, Bankalar İle Finansal Kuruluşlara Yol Göstermesi İçin Kılavuz Yayınlayacak

Son dönemlerde ABD'de bankalar, ciddi biçimde Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto para entegrasyonunu sağlamaya çalışıyor. Devlet kurum ve kuruluşlarından da bu hususta yeni hamleler geliyor. Amerikan Merkez Bankası, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ile para kontrol ofisi; finansal kurumlara ve bankalara yol göstermesi açısından detaylı bir kılavuz yayınlayacak. Kılavuzun ise gelecek sene (2022) tamamlanması öngörülüyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
ABD’de, Bankalar İle Finansal Kuruluşlara Yol Göstermesi İçin Kılavuz Yayınlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li 3 kamu kurumundan bankalarında dahil olduğu finansal kuruluşların 2022 senesinden itibaren başlamak suretiyle Bitcoin ve diğer kripto paralar ile nasıl entegre bir şekilde olacakları hususunda ortak bir açıklama gerçekleştirildi. Amerikan Merkez Bankası FED, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ile Para Kontrol Ofisi; Bitcoin kripto para biriminin bankalara, müşterilere ve finansal işleme sağlayabilecekleri muhtemel kazanımları gördüklerimi fakat müşteri korunmasının sağlanması ile kanunlar ile regülasyonlara uyma gayreti olarak netlik kazanılması için bir kılavuz yayınlayacaklarını duyurdu. Gerçekleştirilen bu açıklama metninde kurumların birbirleri arasında bu hususta bir ara rehber hazırlanması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirildi ve şunlar eklendi:

“Belirsizliği ortadan kaldırmak adına kurumlar arası hızlı görüşmeler yapılmış ve kripto paralar konusu ile çeşitli konularda uzman olan görevliler ilk aşamada birbirleriyle analizler ortaya koymuşlardır. “

Denildi.

Regülasyon kurumlarının bankaların ilgi gösterebilecekleri Bitcoin kripto para birimi odaklı iş ve işlemler ile ilgili fikir alışverişinde bulundukları ve konuların saklama başta olmak üzere Bitcoin teminatlı kredi alma, müşterilerin alım ve satım işlemlerinin kolaylaştırılması, ödemeler ile bankaların bilançolarında Bitcoin kripto para tutulmasını kapsadığı dile getirildi.

 Kurumların bu hususlar ile ilgili henüz net kararlara ulaşamadıkları ve fikir alışverişlerinin süreceği, diğer taraftan bu husustaki net ve detaylı rehberin ise 2022 senesi içerisinde hazır olacağı açıklandı.

 Bilindiği gibi geçtiğimiz eylül ayı içerisinde federal mevduat sigorta kurumu başkanı Jelena McWilliams, ülkede faaliyet göstermekte olan bazı regülasyon kurumlarının, bankaların Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paralar konusunda daha net bir rehbere sahip olmaları açısından çalışma içerisinde olduklarını dile getirmiş ve

“Bence artık bankaların, bu evrende çalışmasına ve var olan riskleri azaltacak şekilde müşterilere hizmet vermesinin önünü açmalıyız “

Demişti.

 2022 senesinin mayıs ayı içerisinde üç kurumun, başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para birimlerinin işleyişi ile ilgili netlik kazandırılması açısından kapsamlı bir kılavuz hazırlayıp yayınlaması bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP