DOLAR

32,5812

0.12%
EURO

35,0191

0.45%
ALTIN(gr)

2.424,51

0,07%
BİST 100

%
Amerikan Merkez Bankası (Fed) Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Amerikan Merkez Bankası (Fed) Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde değil aynı zamanda dünya genelinde de yakından takip edilen konuların başında geliyor. Piyasalarda büyük bir etki oluşturan Amerikan Merkez Bankası toplantısında aralık ayı faiz kararının ne olacağı ve bu kararın ne zaman açıklanacağı da son zamanlarda büyük bir merak içerisinde takip ediliyor. ABD Merkez Bankası FED'in bu ay alacağı faiz kararı 2022 Ocak ayı içerisinde etkili olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Amerikan Merkez Bankası (Fed) Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED, ekim ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda politika faizinin sabit kalması şeklinde bir karara imza atmıştı. 2021 senesinin gerçekleştirilen son toplantısında faizin sabit mi kalacağı yoksa herhangi bir değişikliğe mi gideceği piyasalar tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Peki, Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı ne zaman yapılacak, ABD Merkez Bankası aralık ayı kararına yönelik bilgiler ve çok daha fazlası haberimizin devamında…

 Amerikan Merkez Bankası (FED) Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

ABD Merkez Bankası faiz toplantısı 2021 senesi içerisinde en son 14 ile 15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. ABD Merkez Bankası aralık ayı FED faiz kararları ise 14 ve 15 aralık tarihinde 2 gün sürmekte olan toplantının hemen sonrasında bütün dünya kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

FED Faiz Kararı Ne Olacak, Yükselir Mi Düşer Mi?

Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen Amerikan Merkez Bankası toplantısında politika faizinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiş ve politika faizinin aynı olmasına karar verilmişti. Faizin % ile 0,25 aralığında sabit kalmasına karar verilmişti. Bununla beraber, 120 milyar dolarlık bir varlık alım programında ise 15 milyar dolarlık azalırsa gidileceği açıklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP