DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%

Bitcoin’le Kara Para Aklamaktan Hapse Atıldı

Bitcoin kripto para birimi ile ilgili şok bir gelişme yaşandı. Bitcoin ve kripto paralara kredi veren bir kuruluş olarak bilinen Celsius’un İsrail'de faaliyet gösteren bir firmasında çalışmaya devam eden bir personelin cezaevine girdiği öğrenildi. Meydana gelen bu olayın şoku ile beraber hep çok kripto para yatırımcısı Celsius’a bazı baskılar uygulayarak olayın aydınlatılmasını talep ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Celsius firması, resmi Twitter hesabı üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Yapılan bu açıklamalarda ise meydana gelen olaylarla alakalı herhangi bir ilgilerinin olmadığını dile getiren Celsius, personelin iş akdini askıya aldıklarını duyurdu. Her ne kadar da bu davanın tam olarak sebebi kamuoyu ile paylaşılması da  aslında uzmanlar ve yatırımcılar, Bitcoin kripto para birimi üzerinden kara para aklamasından endişeleniyor.

 Celsius Şirketi Tarafından Twitter Hesabından Yapılan Paylaşımda Şu İfadelere Yer Verildi:

“Yakın zamanda İsrail’de bir çalışanın karıştığı bir polis soruşturmasından haberdar olduk. Bu, hiçbir şekilde çalışanın Celsius Network’teki işi ya da zamanı ile alakalı olmasa da, çalışan derhal askıya alındı. Diğer taraflar hiçbir varlığın yanlış kullanılmadığını da doğruladık”

Denildi.

 Hiçbir biçimde meydana gelen bu olayın Celsius Network şirketi ile herhangi bir alakası olmadığı Twitter paylaşımında dile getirilmeye çalışıldı ve çalışan kişinin derhal askıya alındığını açıklanması ile aslında bu firma ne kadar sağlam bir şekilde çalışmaya gayret ettiğini göstermeye çalıştı. Kripto para yatırımcıları ise kendi bilgilerinin kötü bir şekilde kullanıldığına yönelik şüphelenmeye başladı. Çalışanın işlemiş olduğu suçlar bir daha ilik kabarık yani bu çalışan daha önce pek çok olaya karışmış gibi görünüyor. Dolandırıcılık, kara para aklama ile cinsel suçlar gibi suçlamalarla tutuklandığı düşünülen çalışan, Celsius Network firmasının başını ağrıtacak gibi görünüyor. Konu ilgili finans365.com olarak birisi olacağız ve konu ile ilgili herhangi bir gelişme meydana geldiğinde sıcağı sıcağına bu satırlardan sizlerle paylaşacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP