2022 Asgari Ücret Muhtemel Zam Oranları

2022 Asgari Ücret Muhtemel Zam Oranları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir son dakika açıklamasında bulunarak emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge hususlarında bilgiler aktardı. Türkiye’nin büyük bir bölümünü meydana getiren, asgari ücretli çalışan vatandaşlar doğal bir şekilde 2022 senesinde asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
2022 Asgari Ücret Muhtemel Zam Oranları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye istatistik kurumu 2021 senesinin son çeyrek döneminde açıklanan bilgiler uyarınca milyonlarca asgari ücretli vatandaş, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ederken, ihtimaller doğrultusunda yapılan hesaplamalarda yapılıyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus henüz tamamlanmamış kasım ayı bilançosunun olması ve aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek bilançonun henüz netleşmemiş olmasıdır. Özellikle de son birkaç hafta süresi içerisinde dengesiz ve belirsiz bir biçimde artış gösteren ve değişiklik yaşayan döviz kuru, dövizi takip eden enflasyon verilerini meşgul eden asgari ücret zam hesaplamaları ile asgari ücret ile ilgili senaryoları değiştirecek gibi görünüyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT yani emeklilikte yaşa takılanlar ve de memurlara verilmesi için çalışmalara başlanan 3600 ek gösterge ile alakalı komisyon kurulması talimatını vermişti. Emeklilikte yaşa takılma ve ek gösterge hususlarının kasım ayı ekonomi gündemini meşgul etmesi ile artış gösteren enfeksiyon sebebiyle asgari ücret hususunun gündemde öne çıkması, aralık ayı içerisinde hatta aralığın ilk haftasında görüşmek amacıyla ertelendi.

 Asgari ücret zam tahminlerine yönelik yüzde yirmi beş ile %30 hatta %35 artış aralarında olması öngörülüyor. Beraberinde çeşitli hesaplamaları da getiren bu hesaplamalar, enflasyon rakamlarının artışı hususunda çalışmalar gerçekleştiren diğer kurumlar, her halükarda net asgari ücret seviyesinin 5000 TL olması gerektiğini dile getirse de aslında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu ve açıklayacağı verilere göre net 2825 TL’lik Asgari ücretin en yüksek %30’luk bir artış olması durumunda asgari ücretin 3577 TL ve net bir şekilde ise 2 bin 825 TL seviyesinde olan asgari ücretin 2022 senesi içerisinde brüt olarak 4650 TL net olarak ise 3670 TL olacağı öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP