Dolar, Şımarık Çocuk Misali Rahat Durmuyor! Bugün O Rakama Kadar Ulaştı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar, Şımarık Çocuk Misali Rahat Durmuyor! Bugün O Rakama Kadar Ulaştı!

Dolar, Şımarık Çocuk Misali Rahat Durmuyor! Bugün O Rakama Kadar Ulaştı!

Vites arttıran Dolar bugün 13 TL seviyesini de aştı. Dolar kuru tarihi rekorunu kırarak yoluna devam ediyor. Alınan son dakika haberine göre gücüne 12.84 TL seviyesinden başlangıç yapan ve öğleden sonra çok hızlı bir şekilde yükselişe geçen Amerikan doları, yeniden 13 TL'yi aştı. 13.50 TL’lik tarihi seviyesine doğru hızlı adımlarla koşan Dolar kuru, bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 13.18 TL’den işlem görüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Dolar, Şımarık Çocuk Misali Rahat Durmuyor! Bugün O Rakama Kadar Ulaştı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12.180 TL seviyesinden tamamlayan dolar, yeni güne 12.84 TL’den başlangıç yaptı. Öğle saatlerinde ise çok hızlı bir şekilde yükselişe geçen Amerikan doları kuru tekrardan 13 TL seviyesini aştı. Dolar 16.00 itibariyle 13.20 seviyesinden işlem görüyor.

  Altın, Sterlin, Euro ne kadar?

Aynı dakikalar içerisinde bir euronun piyasalarda satış fiyatı 14.98 TL olurken, İngiliz sterlini ise 17.58 TL’den alıcı buluyor. Altının gram fiyatı ise 759 TL’den ve çeyrek altın ise 1247 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 BAE Veliaht Prensi Rüzgarı Kısa Sürdü

Geçtiğimiz günlerde 9 yıl aradan sonra Birleşik Arap emirlikleri Veliaht Prensi, milyarlarca dolar yatırım yapmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Ankara Esenboğa havaalanına indiği sıralarda dolar, 1.50 TL kadar düşüş yaşadı. Daha sonrasında ise prens macerası kısa sürdü ve döviz kuru kaldığı yerden yükselmeye devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda Üst Düzey Bir Ayrılık Haberi Geldi

Diğer taraftan bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda bir ayrılık daha yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasalar genel müdürü Doruk Küçüksaraç, görevinden ayrıldı. Yerine ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasalar genel müdür yardımcısı Hakan Er getirdi.

Gözler 26 Aralık’ta

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, 26 Aralık Perşembe günü toplanacak. Alınacak faiz kararı başta döviz kuru olmak üzere altın piyasası, akaryakıt piyasası ve pek çok gıda kaleminde etkili olacak.

Merkez Bankası en son yapmış olduğu toplantıda 100 baz puan indirim ile gitmiş ve politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e indirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında politika faizinin daha da indirileceği kararının alınması öngörülüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP