DOLAR

32,5817

0.08%
EURO

35,0244

0.43%
ALTIN(gr)

2.422,58

-0,01%
BİST 100

%
Peş Peşe Gelen Zamlar Sonrasında Bu Kez İndirim! Motorinde 44 Kuruş Düşüş
  • Finans 365
  • Gündem
  • Peş Peşe Gelen Zamlar Sonrasında Bu Kez İndirim! Motorinde 44 Kuruş Düşüş

Peş Peşe Gelen Zamlar Sonrasında Bu Kez İndirim! Motorinde 44 Kuruş Düşüş

Alınan bir son dakika haberine göre motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 44 kuruşluk bir indirim yapılacağı belirlendi. Fiyat değişikliğinin sonrasında motorinin litresi İzmir’de 9.43 TL’den, Ankara’da yine aynı şekilde 9.43 TL’den ve İstanbul’da ise 9.34 TL’den satışa sunulacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Peş Peşe Gelen Zamlar Sonrasında Bu Kez İndirim! Motorinde 44 Kuruş Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji petrol gaz İkmal istasyonları işveren sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre; motorine 44 kuruşluk indirim gelecek. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere fiyatı değişikliği pompaya direkt bir şekilde yansıyacak.

Motorin litresi, indirim sonrası kaç lira olacak?

En son yapılan zamdan sonra İstanbul’da 9. 78 TL’den satışa sunulan motorinin litresi 9.34’te düşecek. Ankara ve İzmir’de 9.87’liradan 9.43 liraya düşmüş olacak.

 Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, genel itibariyle Türkiye’nin de dahil olmuş olduğu Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması başta olmak üzere dolar kurunda meydana gelen değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler aracılığı ile hesaplanıyor. Bu hesaplama neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanmakta olan fiyatlar, rekabet ile serbesti sebebiyle firmalar ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

25 Kasım’da 1 liradan fazla zam almıştı

Son zamanlarda dolar kurunda meydana gelen yüksek miktarda artıştan dolayı akaryakıtta üst üste fiyat artışı meydana gelmişti. 25 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 65 kuruşluk ve motorine 1 lira 6 kuruşluk, benzine ise 1 lira 2 kuruşluk bir zam yapılmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulunun son zamanlarda faiz indirimi kararında kararlılık göstermesi sonucunda döviz fiyatları, akaryakıt fiyatları, altın fiyatları yükselişe geçti. 26 Aralık Perşembe gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para politikası Kurulu toplantısında yine faiz indirimi kararının alınması bekleniyor. Böyle olması durumunda başta döviz fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları yine aynı şekilde yükselmeye devam edecek.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP