DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Erdoğan Konuştu: Yüksek Faizden Ne Kadar Rahatsız Olduğumu Herkes Bilir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Erdoğan Konuştu: Yüksek Faizden Ne Kadar Rahatsız Olduğumu Herkes Bilir?

Erdoğan Konuştu: Yüksek Faizden Ne Kadar Rahatsız Olduğumu Herkes Bilir?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında konuştu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Erdoğan Konuştu: Yüksek Faizden Ne Kadar Rahatsız Olduğumu Herkes Bilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

“Bütçe çalışmaları aynı zamanda parti gruplarının ve milletvekillerinin birikimlerini, hazırlıklarını, kabiliyetleri bir ortaya çıkaran mecralardır. Yakından takip ettiğim bütçe çalışmaları sürecinde her bir arkadaşıma teşekkür ediyorum. Genel kurulda aynı başarıyla tamamlayarak 2022 bütçesini kazandıracağız. Türkiye’nin son 19 yılına damga vuran demokrasi ve kalkınma hamlesi, dinamik bir süreç olarak yaşanmıştır. Bunun yeni bir aşamasında bulunuyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyüme stratejisi ile öyle bir anda ortaya çıkmış değildir. 19 yılda ülkemize kazandırdığımız her eser, her hizmet, her yatırım, makro ekonomideki her denge bu atılıma hazırlık amacı taşıyordu. Gazi Mustafa Kemal’in cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gayretinden rahmetli Özal’a kadar pek çok devlet adamı aynı hedef için harekete geçmiştir. Tek parti faşizmi ve darbelerle kesintiye uğramıştır. Bu ihanetlerin gerisinde Türkiye’nin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasını istemeyenler vardır. Ülkemizin IMF ile ilk anlaşmayı yaptığı 1947’den itibaren bu küresel sistemin kontrolü altına girmiştir. Siyaset ve bürokrasinin yanında ülkenin dinamikleri bu yönde dizayn edilmeye çalışılmıştır. Bu sistemin dışına çıkış ülkenin kendi ortasına sokmak isteyenler hukuk dışı müdahaleye maruz kalmıştır. AK Parti iktidara geldiğinde geçmişi 2 asrı bulan bir ülke devraldı. Allah’ın yardımı, milletimizin desteği ile girdiğimiz her mücadeleyi kazandık. Ülkemizi hedeflerinden asla koparmadık. Tıpkı bugün olduğu gibi. Ülkemizin yeni tehditlerle yüzleştiği dönemde sahte bir kaygı ifadesinin gerisinde sevinçle beklediklerini gördük. Bunlar, her meselede böyle davrandılar. Karanlık cinayetlerde, terör örgütlerinin saldırılarında dökülen kanları üzerimize sıçratmak için çalıştılar. Hep karşı tarafın yanında saf tuttular. ‘Türkiye ekonomisini mahvedeceğiz’ diyenlerin değirmenine su taşıdılar.

 Erdoğan, Faiz İndirimi Kavramına Değindi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Partisi’nin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmadan satır başlarını sizler için sunduk. Özellikle de ekonomi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda kendisinin ‘faiz’ kavramından ne kadar rahatsız olduğunu bir kez daha dile getirmesi aslında 26 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısında politika faizinin yeniden indirim kararı şeklinde neticelenmesi ortaya çıkarıyor. En son Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu yapmış olduğu toplantıda %16 olan politika faizini 100 baz puan indirerek  %15’e indirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşmalara bakıldığında ise politika faizinin yeniden düşüşe geçeceği fikri ortaya çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP