DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Asgari Ücret İlk Toplantıda Neler konuşuldu, İkinci Toplantı Ne Zaman Yapılacak, Kaç Toplantı Yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücret İlk Toplantıda Neler konuşuldu, İkinci Toplantı Ne Zaman Yapılacak, Kaç Toplantı Yapılacak?

Asgari Ücret İlk Toplantıda Neler konuşuldu, İkinci Toplantı Ne Zaman Yapılacak, Kaç Toplantı Yapılacak?

Milyonlarca asgari ücretlinin merak içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret tespit komisyonu bugün toplandı. Görüşme bakanlık tarafından belirtildiği gibi 1 Aralık Çarşamba günü yani bugün saat 14’te başladı. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının ev sahipliği yaptığı görüşmede ülke genelinde gerçekleştirilen asgari ücret anketinin neticeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Asgari Ücret İlk Toplantıda Neler konuşuldu, İkinci Toplantı Ne Zaman Yapılacak, Kaç Toplantı Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 senesi asgari ücret zam oranları açısından İlk görüşme tamamlandı. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı Vedat Bilgin toplantıda yapmış olduğu açıklamada,

Enflasyon karşısında emeği koruyacağız”

ifadelerine yer verirken, şimdi ise gözler 2. ve 3. Toplantıya çevrildi. Türkiye işçi sendikaları konfederasyonu başkanı Nazmi Irgat ise yapmış olduğu açıklamada,

 “İçinde bulunduğumuz şartlarda asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin hayatını idame ettirmesi mümkün değil”

Dedi.

 İşte asgari ücret görüşmelerinde yönelik ayrıntılar ve çok daha fazlası haberimizin detayında.

 Asgari ücret ikinci toplantısı nerede ve ne zaman yapılacak?

Asgari ücret toplantısı; hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin katılım sağlamaları ile gerçekleşti. İkinci toplantı ise 7 Aralık Salı günü saat 14’te Türk-İş’te, 3. toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10’da TİSK’te yapılacak.

 Asgari ücretin belirlenmesi için kaç toplantı yapılacak?

Çalışma bakanlığı, Türk-İş ile TİSK’te yapılması planlanan 3. toplantının sonrasında 4. toplantı ise yine çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında yapılacak ve 2022 senesi asgari ücret zammı bu toplantının sonrasında açıklanacak.

 Bugünkü asgari ücret toplantısında neler oldu?

Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı asgari ücret görüşmelerinin başlamasının sonrasında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyon karşısında emeği koruyacağız. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Sendikalarımızın temsilcileri ve kamu adına bu sürecin içinde yer alan arkadaşlarımız burada teknik çalışmalarını yaparak asgari ücretin toplamda ortalama beklentileri karşılayacak bir oranda belirlenmesidir. Biz bu çalışmaları etraflıca yürüttük. Türkiye genelinde bu konuda kapsamlı bir araştırma yaptık. Ekonomi büyürken de küçülürken de sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Türk ekonomisi hamdolsun sürekli büyüyen bir ekonomi. Küresel kriz ortamında ekonominin nasıl dinamik bir yapıya sahip olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Aralık ayına girmemizle beraber gözler artık asgari ücret tespit komisyonunun son dakika açıklamalarına çevrildi. Geçtiğimiz günlerde çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından 2022 senesi içerisinde verilecek asgari ücret zam oranının vatandaşları tatmin edecek bir oranda olacağı ile ilgili açıklama yapılmıştır. Bakan Bilgin, görüşmelerin uzamayacağını ve kararın 1-2 haftalık süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılacağını söylemişti. Bu açıklamalara bakıldığında 2022 senesi asgari ücret, geçen seneye göre daha erken tarihlerde netlik kazanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP