DOLAR

32,5812

0.12%
EURO

35,0191

0.45%
ALTIN(gr)

2.424,51

0,07%
BİST 100

%
TCMB, Yarın Çok Kritik İki Toplantı Gerçekleştirecek!

TCMB, Yarın Çok Kritik İki Toplantı Gerçekleştirecek!

Dolar kuru, her güne yeni bir rekor ile yoluna devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yetkilileri, döviz piyasasına yönelik yapılan müdahale sonrasında yatırımcılarla çok kritik toplantıya imza atacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
TCMB, Yarın Çok Kritik İki Toplantı Gerçekleştirecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloomberg HT’de yayınlanan bir habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikasına ilişkin verilen iletiler, kurda meydana gelen gelişmeler ile döviz piyasasına 2014 tarihinden itibaren yapılan ilk müdahale akabinde oldukça kritik bir yatırımcı toplantısına hazırlık yapıyor.

 Bloomberg HT Merkez Bankası’nın Girişimini Duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yetkilileri, 2 Aralık tarihinde Yani yarın yerli ve yabancı yatırımcılar ile çeşitli toplantılar gerçekleştirecek. Yerli yatırımcılar ile gerçekleştirilecek toplantının saat 11’de ve yabancı yatırımcılarla ise yapılacak toplantının saat 16’da başlaması tahmin ediliyor. Çevrimiçi bir şekilde toplantıların 1 saat kadar sürmesi hedefleniyor. Bloomberg HT’ye  demeç veren ekonomistler ise toplantıda 2014 tarihinden itibaren ilk defa gerçekleştirilen döviz piyasası müdahalesinin çok önemli başlıklardan biri olacağını açıkladı.

Peki ne olmuştu?

Dolar, almış başını giderken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise dolar piyasasına müdahale etti ve örtülü rezerv olarak adlandırılan bir rezervden milyonlarca dolar satışı gerçekleştirdi. Bu girişinden hemen sonra dolarda 13.50 TL’den 12.40 TL’ye düşüş yaşandı. Fakat Merkez Bankası’nın bu girişimi de doların ateşini söndürmeye gitmedi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra dolar yeniden 13 TL’nin üzerinde işlem görmeye başladı.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, en son 2014 tarihinde doğrudan piyasalara müdahale etmişti. Bugün gerçekleştirilen bu müdahale girişiminin akabinde yarın Merkez Bankası yetkilileri, yerli ve yabancı yatırımcılarla 1 saatlik bir toplantı gerçekleştirecek.

 MB PPK 26 Aralık’ta

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, hem son politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e indirmişti ve bu karardan hemen sonra dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve maliye bakanı yardımcısı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılan açıklamalar göz önüne alındığında 26 Aralık tarihinde yapılması planlanan Merkez Bankası para politikası kurulu kararının yeniden faiz indirimi şeklinde olacağı yönünde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP