DOLAR

32,5229

-0.08%
EURO

34,8050

-0.19%
ALTIN(gr)

2.421,13

-0,36%
BİST 100

%
Facebook’tan (Meta) Kripto Para Kararı

Facebook’tan (Meta) Kripto Para Kararı

Eski adıyla ‘Facebook’ yeni adıyla ‘Meta’ kripto para reklam yasakları ile alakalı çok kritik bir karar aldı. Detaylar ve tüm gelişmeleri haberimizin ayrıntılarında ulaşabilirsiniz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Facebook’tan (Meta) Kripto Para Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi yakın zaman içerisinde Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook platformunun dünyaya iletmek istediği mesajı yeteri kadar veremediğini ve bu nedenle isim değişikliğine giderek artık sanal gerçeklik dünyasında faaliyetler şeklinde hareket etmek istediklerini ve bu şekilde daha olumlu ve daha verimli bir netice alacaklarını düşünmüştü. Böylelikle Facebook platformunun adını ‘meta’ şeklinde değiştirmişti.

Meta (Facebook), kripto paralar ile alakalı bir politika değişikliğine gittiğini duyurdu. Meta, kripto para rakamları ile alakalı kısıtlama ve yasakların tamamen kaldırıldığını duyurdu. Alınan bu karar da kripto para piyasalarının yeterli olgunluğa ulaşması ile düzenleyici tedbirlerin çoğaltılması etkili oldu. ‘Kripto para birimi ile ilgili reklam yasaklarının kaldırılması ve reklamların yayınlanması açısından uygunluğu genişletme başlıklı bir bildiride piyasalarını yeterli olgunluğa ulaşmasının firmanın duruşunu gözden geçirmesi gerektiği hususunda kendilerini ikna ettiğini açıkladı.

 Kripto para topluluğu Hem bir sosyal medya firması şeklinde hareket ederek eylemleri hem de kripto para ile alakalı baskılar sebebiyle ‘Meta’ kavramından yani Facebook’tan şikayetçiydi. Yasağın ortadan kaldırılması ise kripto para topluluğunda olumlu bir şekilde karşılandı. Platformun kullanıcı sayısı göz önüne alındığında ise reklam yasaklarının kaldırılmasının kripto paraların bilinirliğini ve kullanıcı sayısını artırması bekleniyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken hususlar da var. Kripto para piyasası, büyüyen hacmi sebebiyle pek çok yatırımcının dikkatini üzerine çekiyor. Piyasada bu ilgiyi kötü bir şekilde kullanacak oluşum ve girişimlerin bulunduğuna dikkat çekiliyor. Yanıltıcı reklamlara da dikkat etmek, kripto para yatırımcılarının zarara uğramasını engelleyecektir. Geleceğin interneti şeklinde adlandırılan ve sanal gerçeklik ile artırılmış gerçekliği birbirine bağlayan metaverse projesi ile dikkatleri üzerine çeken metal yani eski ismi ile Facebook, bu projenin sonrasında kripto para birimleri ile alakalı çok önemli bir adım daha atmış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP