Emekliler Dikkat! Ocak Zammından Sonra Alacağımız Aylıklar Şu Şekilde Olacak!

Emekliler Dikkat! Ocak Zammından Sonra Alacağımız Aylıklar Şu Şekilde Olacak!

Emekli vatandaşların ocak ayı içerisinde alacakları zam oranlarına yönelik heyecanlı bekleyiş sürüyor. Zam rakamının artış göstermesinde enflasyon rakamları kritik bir öneme sahiptir. Türkiye istatistik kurumunun paylaşmış olduğu verilere göre temmuz ile kasım ayları içerisinde enflasyon rakamları %10.48 olarak ortaya çıktı. 5 aylık enflasyon rakamlarına göre, maaşlar da 785 liraya varan artış gerçekleşecek. İşte en düşük ve en yüksek emekli aylıklarının son hali.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Emekliler Dikkat! Ocak Zammından Sonra Alacağımız Aylıklar Şu Şekilde Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 senesi içerisinde emekli ocak zammı açısından heyecanlı bekleyişi sürüyor. Senenin ikinci yarısındaki enflasyon rakamlarının baz alınması suretiyle gerçekleşecek emekli zam oranlarının da 5 aylık veriler açıklandı. Geriye yalnızca aralık ayı enflasyon verisi kaldı.

 Emekli Maaşlarında 785 Liralık Artış

Türkiye istatistik kurumunun paylaşmış olduğu bilgilere göre temmuz-kasım enflasyon rakamları %10.48 şeklinde ortaya çıktı. Şimdiye kadar gerçekleşen enflasyon rakamlarına göre BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin gelirlerinde 785 TL’lik bir artış olması bekleniyor.

En Yüksek Ve En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

  • SSK’lı emeklilerde en düşük aylık 2000 senesinden önce emekli olan vatandaşlar da 2624 TL’den 2899 TL’ye; 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlar da ise 626 liradan 797 liraya çıkacak,
  • En düşük aylık; esnaf emeklilerinde 2350 tl den 2596 TL’ye yükselecek, BAĞ-KUR tarım emekli vatandaşlarında ise 1867 TL’den 2063 TL’ye yükselecek,
  • En yüksek aylık 7492 TL’den 8277 TL’ye çıkacak.

 2021 senesinin bitmesine artık sayılı günler kaldı. 2022 senesinin ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek zam oranlarının yansıması ile beraber emekli maaşlarında ciddi manada artış yaşanması bekleniyor. Diğer taraftan asgari ücret tespit komisyonu yarın TÜRK-İŞ konfederasyonun da bir araya gelecek ve çok kritik kararlara imza atacak. Asgari ücretin en az 4000 TL olması öngörülüyor. Böyle olması durumunda enflasyon rakamları baz alınarak emekli aylıklarının da yine aynı şekilde artış göstermesi bekleniyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP