DOLAR

32,5568

0.21%
EURO

34,9769

0%
ALTIN(gr)

2.456,42

0,84%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor, Ana Gündem Maddesi: Ekonomi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor, Ana Gündem Maddesi: Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor, Ana Gündem Maddesi: Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında cumhurbaşkanlığı kabinesi, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ilk defa katılımı ile yarın toplanacak. Kritik toplantının ana gündem maddesi; stokçularla mücadele, fahiş fiyatlar, döviz kurundaki hareketlilik. Diğer taraftan asgari ücret görüşmelerinde gelinen en son aşama toplantıda ele alınacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor, Ana Gündem Maddesi: Ekonomi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonominin, ana gündem maddesini oluşturduğu Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kritik kabinede en başta ekonomi olmak üzere pek çok önemli hususun ele alınması bekleniyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar Gezisi

Alınan son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’daki temasları ile alakalı kabine üyelerine açıklamalarda bulunacak.

Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin İlk Kabine Toplantısı Olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Lütfi Elvan’ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile geçen Nureddin Nebati’nin ilk defa katılacağı kabine toplantısında döviz kurlarında meydana gelen hareketlilik değerlendirilecek.

 Fahiş Fiyat İle Stokçuluk

Toplantıda aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla dile getirdiği stokçuluk ile fahiş fiyat uygulamalar da masaya yatırılacak. Stokçulara ilişkin cezaların arttırılmasına yönelik adımların ele alınması bekleniyor.

  Asgari Ücret

2022 senesi içerisinde uygulanacak asgari ücret zam oranlarının tespit edilmesi amacıyla asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Gerçekleştirilen toplantılarda gelinen en son aşama, kabinenin gündeminde olacak. Devlet memurlarının maaşlarında yapılacak iyileştirme yine aynı şekilde toplantıda ele alınacak bir başka konu.

 Koronavirüsü Salgınında Son Durum

Yarın gerçekleştirilecek kabine toplantısında aynı zamanda kararlılıkla devam ettirilen terörle mücadelenin yanı ısıra covid-19 salgını ile alakalı son durum gözden geçirilecek. Türkiye‘de henüz tespit edilemeyen ‘Omicron varyantı’ ile alakalı önlemler masada yer alacak. Kabine toplantısında dış gelişmeler de değerlendirilecek. Kabine toplantısının sonrasında toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından millete sesleniş konuşmasında vatandaşlara iletilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP