DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
ASELSAN’ın BAE’ye Satılacağı Haberi Ortalığı Karıştırdı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • ASELSAN’ın BAE’ye Satılacağı Haberi Ortalığı Karıştırdı!

ASELSAN’ın BAE’ye Satılacağı Haberi Ortalığı Karıştırdı!

Milli savunma sanayi şirketi ASELSAN, Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Aselsan tarafından yapılan açıklamada, “Şirketimiz hakkındaki bu iddialar hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz “ İfadeleri kullanıldı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
ASELSAN’ın BAE’ye Satılacağı Haberi Ortalığı Karıştırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg, Türk kaynaklara dayandırılmış olduğu bir haberde Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir heyetin Ankara’da olduğunu ve ASELSAN gibi Ankara merkezli milli savunma firmasıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Adını açıklamayan yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri’nin lideri şeyh Muhammed Bin Zayid Al-Nahyan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelip çeşitli görüşmeler gerçekleştirmesi ve bazı iş alanlarında imzalar atmasından sonra 2 hafta aradan geçti ve bu görüşmenin böylelikle gerçekleştiğini dile getirdi.

 Muhalefetten Art Arda Tepkiler!

Bu haberin sosyal medyada yer almasından sonra ASELSAN’ın satışı ile alakalı iddialara muhalefet partileri CHP ile İYİ Parti’den çok sert tepkiler gelmişti. İYİ Parti İzmir milletvekili ve Meral Akşener’in başdanışmanı Aytun Çıray, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda:

“Türkiye’nin en stratejik milli Güvenlik kurumlarından biri olan ASELSAN’ı Birleşik Arap Emirlikleri’ne satmak için sunum yaptırmışlar. Bu tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olur. Sessiz kalanlar bu günaha ortak olurlar. Alanlarda rahatsız olurlar. Alyanslarımızı alın bunu yapmayın!”

İfadelerini kullanmıştı.

Diğer taraftan Cumhuriyet Halk partisi grup başkan vekili Özgür Özel ise Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda:

“ASELSAN’ı, ROKETSAN’ı veya HAVELSAN’ı satmayı aklınızın ucundan geçirmeyin. Yıllara dayanan birikimimizi ekonomide, yeni bir şeyler deniyorsunuz ve ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz diye satamazsınız. Hatalarınızı gelecek kuşaklara yüklemenize izin vermeyeceğiz!”

İfadelerini kullanarak konu ile ilgili tepkisini dile getirmişti.

Satış İddialarına ASELSAN’dan Cevap Geldi

Aselsan ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış konusu ile ilgili inkar ederek,

“Şirketimiz hakkındaki bu iddialar hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz”

Dedi.

Aselsan Tarafından Satış İddiaları İle İlgili Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

“Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN’ımızın ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın sahip olduğu şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddiaları ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır”

İfadelerine yer verildi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP