DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
Kahvaltının Demirbaşlarıydı, Fiyatları Uçuşa Geçti!

Kahvaltının Demirbaşlarıydı, Fiyatları Uçuşa Geçti!

Amerikan dolarının yükselmesi ile beraber pek çok gıda kaleminde meydana gelen artış, ekonomik krizi derinden derine hissettiriyor. Alım gücü her geçen gün Türkiye’de biraz daha düşerken; marketlerde, pazarlarda zamların ardı arkası kesilmiyor. Kahvaltılık ürünlerinin bazılarına tekrardan zam geldi. Fiyat etiketleri görenleri hayretler içinde bırakıyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Kahvaltının Demirbaşlarıydı, Fiyatları Uçuşa Geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar ile altın piyasası, son zamanlarda art arda rekor tazelerken, beraberindeki enflasyon artışı ise çarşıya, pazara, marketlere zam fırtınası şeklinde yansımaya devam ediyor. Başta ayçiçek yağı olmak üzere kahvaltılık ürünleri gün aşırı bir şekilde gelen zamlara vatandaşlar adeta isyan ediyor. Türk lirasındaki değer kaybı hızlı bir şekilde devam ederken, yurttaşların alım gücü ise gittikçe düşüyor. Fiyatlara gelen yeni zamlar, vatandaşların belini bükmeye devam ediyor.

Süt fiyatları, peynir fiyatları, ayçiçek yağı fiyatları, deterjan fiyatları gibi çeşitli gıda ürünlerine art arda gelen zamları tek tek fotoğraflayan yurttaşlar, bu duruma sitem ederken artık gelen zamlardan etiketlerin değişim hızına yetişilmiyor.

 Artık gıda kalemlerine yapılan zamlar, aylık ya da 15 günlük şeklinde değil de günübirlik bir şekilde yapılmaya başlandı. Kahvaltılık ürünlerine gelen zamlar, sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan fiyat etiketlerinde ise başta süt ürünleri peynir ve yağ olmak üzere diğer kahvaltılık ürünlerinde peş peşe gelen zamlar ile beraber fiyatları nasıl da korkunç bir hale geldiği paylaşıldı.

Son zamanlarda süte zam gelmesi ile beraber süt ürünleri peynir veya da bundan nasibini aldı. Kahvaltının vazgeçilmez ürünlerinden yağ ile peynir, gelen son zamlarla beraber artık sofralardan yavaş yavaş uzaklaşacak gibi görünüyor. Vatandaşlar, kahvaltılık ürünlerine gelen zamları adeta sosyal medyada protesto ederken, pek çok kaleme her gün zam haberleri gelmeye devam ediyor. Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında tarihi rekora imza atarak yoluna devam ettiği Şu günlerde Türk lirasının değeri adeta pul olmaya devam ediyor. 26 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının indirim şeklinde olacağı şimdiden öngörülüyor. Böyle olması durumunda Amerikan doları başta olmak üzere Altın piyasası gelişmeleri hızlı bir şekilde yükselme eğilimine girecek. Böyle olması durumunda ise çarşı pazar da adeta korkunç etiket senaryoları ile karşılaşmaya devam edeceğiz. Zeytin, peynir, yağ, yumurta gibi kahvaltı ürünlerine peş peşe gelen zamlar sonrasında artık vatandaş, sofrasında kuru ekmek bulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP