DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Erdoğan, Onlar Açısından Hötü Haberi Duyurdu: Mallarına El Konulacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Erdoğan, Onlar Açısından Hötü Haberi Duyurdu: Mallarına El Konulacak!

Erdoğan, Onlar Açısından Hötü Haberi Duyurdu: Mallarına El Konulacak!

Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, stokçuluk yapanları uyardı: “Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu  topçuluğu tevessül etmesinler hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız " İfadelerini kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Erdoğan, Onlar Açısından Hötü Haberi Duyurdu: Mallarına El Konulacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile gerçekleştirmiş olduğu toplantıda iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmalarının altına imza atan Curbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretini tamamladıktan sonra Türkiye‘ye dönüş yaptı.

 Düşük Faiz Politikası Sonunda Kur Ve Enflasyon Aşağı Çekilecek

Katar ziyareti tamamlandıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki sıcak gündeme yönelik şunları dile getirdi:

“Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikası ile kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakir daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz. Dolayısıyla da bu işi bir defa bu güzergahta, bu düzlemde devam ettireceğiz. Bizim derdimiz düşük faizle yatırımı teşvik etmek suretiyle istihdamı artırmak; istihdamı artırmak suretiyle üretimi ve ihracatı artırmak… Bunu sağladığımız zaman bu bize büyümeyi getirecek “

‘Fiyatların Yüksek Olmasının Bir Başka Sebebi İse Açgözlü Fırsatçılardır’

Şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebi küresel emtia fiyatlarının yükselişi iken, bir başka sebebi ise ne yazık ki piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Özellikle de bu fiyat artışları, stokçuluktan kaynaklanıyor. Şimdi ise bu durum, bütçe görüşmelerinden hemen sonra seni bir şekilde ele alınacak ve bu stokçuların üzerine ciddi mana gidilecek. Bundan sonraki süreç içerisinde cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden buradan verildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunu bilsinler ki ve bu stokçuluğu tevessül etmesinler. Hem ellerindekini el koyacağız hem de yüksek tutacağız şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP