DOLAR

32,6046

0.39%
EURO

34,8214

0.24%
ALTIN(gr)

2.502,27

0,73%
BİST 100

%
Ayçiçek Yağı Sektörünün Önde Gelen İsmi Tarih Vererek Cevapladı: 100 Dolarlık Bir İndirim Öngörüyorum
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ayçiçek Yağı Sektörünün Önde Gelen İsmi Tarih Vererek Cevapladı: 100 Dolarlık Bir İndirim Öngörüyorum

Ayçiçek Yağı Sektörünün Önde Gelen İsmi Tarih Vererek Cevapladı: 100 Dolarlık Bir İndirim Öngörüyorum

Son zamanlarda tartışmaların odak noktasında bulunan ayçiçek yağı fiyatları ile alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulunan bitkisel yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi?' Sorusuna cevap veren Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağı fiyatlarının ocak ile şubat aylarında stabil bir hale gelebileceğini ve 100 dolarlık bir fiyat indirimi olabileceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Ayçiçek Yağı Sektörünün Önde Gelen İsmi Tarih Vererek Cevapladı: 100 Dolarlık Bir İndirim Öngörüyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda stokçuluk iddiaları ile gündeme gelen ayçiçek yağı fiyatları ve stokçuluk tartışmalarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan bitkisel yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağının arz edilmesinde bir problem söz konusu olmadığını dile getirdi. Stokçuluğu karşı olduklarını dile getiren Büyükhelvacıgil , tüketici beklentilerini ise bu gibi durumlarla karşılaşıldığını savundu.

 Ayçiçek Yağı Fiyatlarının Artmasının Sebebi Nedir?

Bitkisel yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Sadece yağ ile de iş bitmiyor. Aldığımız karton, kapak, teneke ve birçok ambalajlarda da dışarıya bağımlıyız. Dolarla fiyat vermek zorunda kalıyorlar. Öyle olunca bütün bu zorluğa rağmen yağ sektöründe sıkıntısı yok. Malı veriyor. özellikle tüketicilerden istirhamım, ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeleri. Diğer kardeşlerimizin de ayçiçek yağına ulaşabilmeleri son derece önemli. Kesinlikle bir problem gözükmüyor. Döviz hareketlerinden dolayı yardımcı hammaddelerindeki değişiklikleri ister istemez ayçiçek yağı fiyatlarına yansıdı”

İfadelerini kullandı.

 Ayçiçek Yağı Fiyatlarının Yükselmesinin Sebebi Yardımcı Hammaddelerinde

Vatandaşların %85’inin ayçiçek yağı tüketimi hususunda eğilimi söz konusu olduğunu dile getiren Tahir Büyükhelvacıgil,

“Ürünlerimizi geliştiriyor olabilmemiz lazım. Yükselmenin nedeni yardımcı hammaddeler. plastik hammaddesinin nereye geldiğini biliyoruz. İnanılmaz fiyatları geldik.”

Dedi.

 Ayçiçek Yağı Fiyatlarında Düşüş Olacak Mı?

Dolar kurunun stabil bir duruma gelebileceğini dile getiren Büyükhelvacıgil,ayçiçek yağı Fiyatlarını da yine aynı şekilde ocak ve şubat gibi bir dönem içerisinde stabil hale gelebileceğini tahmin ettiğini söyledi. 2020 senesi ayçiçek yağının litresinin 15 lira olduğunu dile getiren Tahir Büyükhelvacıgil,

“Çekirdek 2 bin 500 liradan 7 bin lirayı gördü. Geçen yıl ham yağ fiyatı 10 bin lira civarında iken bugün geldi 17-18 bin liraya. Bugün rafine 120 bin liranın üzerinde nokta durumun böyle olması halinde ise fiyatlar olan haline geldi.

dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP