Bakan Duyurdu: 486 Milyon Lira Yarın Hesaplarda Olacak!

Bakan Duyurdu: 486 Milyon Lira Yarın Hesaplarda Olacak!

Çiftçilerin merak içerisinde beklemiş oldukları açıklama tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından geldi. Bakan Pakdemirli, 5 değişik kalem de toplamda 486 milyon liralık desteğin 10 aralık tarihinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Bakan Duyurdu: 486 Milyon Lira Yarın Hesaplarda Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurunun yükselmesi ile beraber çiftinin girdi maliyetlerindeki artış durdurulamıyor. Gübre, mazot, tohum gibi kalemlerde meydana gelen artışlar, çiftçiyi zorlayan en büyük kalemleri oluşturuyor. İşte tam da böyle kötü bir atmosferde devleti devreye giriyor ve çiftçinin rahat bir nefes alması için para dağıtıyor. Yarından itibaren çiftçilerin hesaplarını kontrol etmeleri gerekir. Bunun sebebi ise tarımsal destekler yarından itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

2022 senesine sayılı günler kala Tarım Bakanlığı devreye girerek tarımsal destek adı altında çeşitli kalemlerde milyonlarca TL’lik parayı çiftçilerin hesabına yatırıyor. Müjde’yi bakan Pakdemirli verdi. Yarın hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplarınızda tarımsal destek parası adı altında yardım parasını görebilirsiniz.

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 farklı kalemde totalde 486 milyon 79 bin liralık bir tarımsal destek ödemesinin 10 aralık tarihinden itibaren başlamak suretiyle hesaplara aktarılmaya başlanacağını açıkladı.

Destek Miktarları Ne Kadar?

Tarım Bakanı Pakdemirli, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, buzağı desteği bağlamında 426 milyon 130 bin lira, malak desteği hususunda 2 milyon 414000 lira, küçükbaş soy kütüğü desteği kapsamında ise 1 milyon 898000 lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ise 52 milyon 411 bin lira ile bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi bağlamında 3 milyon222 Bin 905 186 milyon 79900 30 liralık tarımsal destek ödemesinin yarından itibaren yani 10 aralık tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacağı müjdesini verdi.

 Ödemelerin %90’ı Tamamlanacak

Diğer taraftan tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 aralık tarihinde gerçekleştirilecek ödeme ile 2021 senesi desteklemelerinin %90’ının böylelikle ödenmiş olacağı bilgisini de verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP