DOLAR

32,2234

-0.11%
EURO

34,9331

0.17%
ALTIN(gr)

2.445,79

0,57%
BİST 100

%
Bitcoin Madencileri Dikkat! İhtiyaç Duyduğunuz Teçhizatlar Bu Pazarda!

Bitcoin Madencileri Dikkat! İhtiyaç Duyduğunuz Teçhizatlar Bu Pazarda!

Başla Bitcoin olmak üzere diğer kripto para madenciliği işlemlerinin yapılması için enerji tüketimi ile çeşitli ekipmanlara ihtiyaç vardır. FoundryX, Bitcoin madenciliğinde faydalanılan ekipmanların alım-satımı açısından hizmet veren yeni bir pazar yeridir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Bitcoin Madencileri Dikkat! İhtiyaç Duyduğunuz Teçhizatlar Bu Pazarda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle de 2021 senesinin başından itibaren Çin’de Bitcoin madenciliği, uygulanan çeşitli sıkı yasaklama ile düzenlemelerin sonrasında büyük oranda Kuzey Amerika’dan Asya‘ya doğru bir göç hareketi meydana geldi. Bu süreç içerisinde hızlı bir şekilde büyüyen ABD merkezli BTC Madencilik şirketi FoundryX’de son olarak endüstri açısından son derece önemli bir çalışmaya imza attı.

FoundryX Ne Demektir?

Foundry, Bitcoin kripto para madenciliği yapmak amacıyla gerekli olan teçhizatların alım-satım işlemlerinin gerçekleştirildiği bir pazar yeri başlattığını duyurdu. FoundryX olarak da isimlendirilen bu hizmeti, madencilik endüstrisi açısından aynen ‘eBay’ şeklinde hareket etmeyi, yüzlerce alıcı ve satıcıyı birbirleri ile buluşturmayı ve bütün bu işlemleri yasal ve güvenli bir biçimde yapmayı hedefliyor.

 Diğer taraftan bir madencilik havuzu işletme faaliyetini de gerçekleştiren ve kendi ekipmanlarını geliştiren bu firma, 2021 senesi içerisinde 125 milyon doların üzerinde bir BTC madencilik ekipmanları satışı gerçekleştirdi. 2022 senesine kadar teslim edilecek 40 binden fazla makine siparişi aldıklarını da açıkladı.

 Bitcoin Madenciliğinin Gelişim Süreci

Bitcoin kripto para biriminin ilk zamanlarında katılımcılar, evde bulunan dizüstü bilgisayarları ile hatta cep telefonlarını kullanmak suretiyle dahi madencilik işlemlerini gerçekleştirebiliyordu. Fakat 2015 senesine gelindiğinde ise Bitcoin kripto para biriminin artış gösteren popülaritesi ile beraber madencilerin özel çip yardımı ile geliştirilmiş özel ekipmanlar kullanmak suretiyle yeni BTC imalatını sağlamak amacıyla ek bilgi işlem gücü elde etmesi artık zorunlu bir hal aldı. Bugün geldiğimiz noktada baktığımızda ise bu makineler on binlerce dolara mal olabiliyor ve büyük ölçüde Çin merkezli iki firma olan Bitmain ile MicroBT  firmaları tarafından üretiliyor. FoundryX CEO’su Mike Colyer’e göre, Çin hükümetinin kripto para üzerindeki yasaklayıcı baskısı özellikle de yerel çalışmaları hedef alırken; madencilik ekipmanları imalatı büyük bir engel ya da kısıtlama getirilmedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP